Ajanvarauksen peruutus

Keskustelu yleistä Ajanvarauksen peruutus

 • Tämä aihe sisältää 15 vastaukset, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 17.5.2020 klo 12:49 toimesta.
Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja
 • Julkaisija
  artkl
  • #10692
   Osallistuja
   Jukka Tammi

   Käytännön kokemus 12 h ajanvarauksen peruuttamisesta. Olin varannut ajan Porkkalaan 17.5. klo 8.20. Koska minun täytyy harrastukseni ylläpitämiseksi käyttää golfautoa, niin kävin noutamassa avaimen autoon edellisenä päivänä. Tämä OK. Timo cadäri laittoi minulle tekstiviestin samana iltana klo 20.40. Kenttämestari oli tehnyt päätöksen, että autokielto tulee voimaan sunnuntaiksi 17.5. molemmille kentille. No, tunnin kuluttua ajattelin, että ei hätä kovin paha. Lähdin nexgolfista varaamaan aikaa Pikku Peuralle , mutta ei se sopinutkaan, koska en voi varata päällekkäisiä aikoja ja tuota Porkkalan aikaa en enään voinut perua tuon 12 tunnin paskamaisen uuden säännön vuoksi. Että tällaisia kokemuksia tällä kertaa!

  • #10677
   Osallistuja
   AntonS

   Kuten täällä moni onkin jo ihmetellyt samaa asiaa eli tuota 12 h peruutuksen aikarajaa , miksi ihmeessä sellainen on laitettu voimaan? Otetaan esim tämän sekä huomisen ajat esille , kuvitellaan että olet varannut huomiselle iltapäivälle ajan ja huomaatkin aamulla että keli voi olla päivällä huono etkä halua mennä pelaamaan niin mikäli soittaa caddiemasterille pystyykö sitä kautta perumaan ajan vai täytyykö tulla Peuramaalle asti? (ei kerta kaikkiaan voi olla niin hölmö systeemi…) , täällä on myös tullut hyviä ehdotuksia miten järjestelmää voi muuttaa paremmaksi , mielestäni jäsenpelaajille voisi olla 1-2 tuntia ennen lähtöaikaa peruutusmahdollisuus kun taas vieraspelaajille esim 5-6 tuntia ennen lähtöaikaa.

  • #10664
   Osallistuja
   Sonja Sauranen

   Moi,

   12 tunnin aikaraja peruutuksen suhteen on ihan käsittämättömän huono uudistus ja koronaepidemian yhteydessä erityisen huono. Mitä järkeä siinä on, jos vaikkapa lauantaiaamuna herään klo 8 kuumeisena enkä pysty perumaan klo 11 lähtöaikaa? Ajelenko Peurikselle sairaana jottei tarvitse maksaa sakkomaksuja? Mitä järkeä? Puhelimella pääsee yleensä huonosti läpi ja pitäisihän nuo varaukset pystyä järkevästi perumaan ihan itsepalveluna näin 2020-lukua elettäessä. Sama homma arkisin meillä töitä tekevillä, aina ei voi olla sataprosenttisen varma mitä työpäivä tuo tullessaan ja illan pelikierroksen voi joutua harmikseen jättämään väliin työpäivän venymisen vuoksi. Olisi järkevää, että sen voisi itse perua kohtalaisella varoitusajalla, jotta aika vapautuisi jonkun muun käyttöön.

   Ihan terveellä järjellä 1-2 tunnin peruutusaika pitäisi riittää.

   Terkuin

   Sonja

  • #10658
   Osallistuja
   Jusu

   Keskiviikko 13.5. osoitti konkreettisesti 12 h peruutusajan toimimattomuuden. Pelikaveri yritti eilen ennen klo. 21.00. perua lähtöajan, joka oli heti aamuyhdeksän jälkeen, koska oli luvattu sadetta heti aamusta. Nexgolfin varausjärjestelmää ilmeisesti päivitettiin ja hän ei päässyt järjestelmään perumaan lähtöä. Kun hän pääsi sivuille, oli aikaraja jo tullut vastaan. Itse otin ilman suhteen tietoisen riskin ja tulin paikan päälle todeten kännykkäni sadetutkasta, että reippaita sateita on tulossa ja peruimme paikan päällä kierroksen. On kuitenkin kohtuutonta, että pitää ajella paikan päälle perumaan kierros, ettei tule sanktiota, varsinkin kun  tämä pelaaja oli ajoissa perumasssa kierrosta Nexgolfin kautta, mutta yhteys ei toiminut.  Vapaita lähtöaikoja oli niin paljon, että kentältä kyllä löytyi kaikille halukkaille vapaita aikoja, eikä meidän viime hetken peruutus käsittääkseni ollut keneltäkään pois. Jos lähdöt olisivat olleet täynnä, olisin kyllä lähtenyt sateessakin kierrokselle.

  • #10657
   Osallistuja
   Harri

   Olen jo lähestynyt toimistoa sähköpostitse aiheesta suoraan, mutta lisään vielä tännekin oman kommentin muiden joukkoon. 12h peruutussääntö on käsittämätöntä tuubaa. Täysin mahdoton yhtälö omaan pelaamiseen, jossa merkittävä osa kauden pelaamisesta on arkisin töiden jälkeen. En usein tiedä vielä aamulla mihin aikaan ehdin kentälle, saatika edeltävänä iltana.

   – Nykyään GF-sakkoa ei juuri jaeta vaan katsotaan läpi sormien? (on itsellekin parin vuoden aikana käynyt kerran tai kaksi kiitos siitä)
   – Voisiko se sakko olla kohtuullinen, mutta sitä käytettäisi? Esim. 20€ mutta se myös peritään olit sitten osakas tai vieras –> Hillitsee ongelmaa
   – Itselle riittää vallan mainiosti 2-3 voimassaolevaa varausta.
   – Edellä ehdotettu ”eri säännöt viikonlopulle” voisi olla harkinnan arvoinen?

  • #10590
   Osallistuja
   Heikki Pohjola

   Toimitusjohtaja Ruponen kirjoitti toisessa ketjussa:

   Meillä on ollut iso ongelma tänä keväänä aikojen saaniin kanssa. On todella positiivista, että pelaajat pelaa paljon, mutta se on aiheuttanut myös paljon ongelmia.
   Kun aikoja on vähän saatavilla, niin pelaajat varaavat aikoja varmuuden vuoksi. Esim. kun katsoo meidän viikonloppujen varauksia vaikka keskiviikkona tai torstaina, niin varausaste on käytännössä 100 %. Kun taas katsoo meidän käyttöastetta, niin se on viikonloppuisin noin 70 %. (joukossa muutama poikkeus) Meidän käyttöaste tällä kaudella on ollut noin 57 %.
   Varausasteen ja käyttöasteen ero johtuu siitä, että pelaajat jotka ovat tehneet varauksia varmuuden vuoksi peruuttavat niitä viime hetkellä ja tämän vuoksi niitä ei enää ehditä täyttämään.
   Tämän vuoksi päädyimme muuttamaan ajanvarauskäytäntöjä. Niitä ei ole kiveen hakattu ja mikäli tilanne muuttuu, niin niitä voidaan muuttaa jatkossakin.

   —-

   Voisiko arkipäiville soveltaa eri sääntöä, kuin viikonlopulle?
   Työssä käyville tulee silloin tällöin arkipäivän aikana muutoksia aikatauluihin ja tarve siirtää tai perua varaus pari-kolme tuntia ennen lähtöaikaa.

  • #10581
   Osallistuja
   MikaK

   Kiitos keskustelufoorumin avaamisesta.

   Olen täysin samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa niin viestinnän sävyyn kuin peruutuskäytäntöön liittyen.

  • #10579
   Osallistuja
   Timi

   Samaa mieltä yllä olevien kommentoijien kanssa. Uudet ajanvaraus ja peruutuskäytännöt tuntuvat noudattavan vallalla oleva ”trumpimaista” fiilispohjaista päätöksentekoa.

  • #10575
   Osallistuja
   AriLuoto

   Täysin naurettavaa tuo 12 tunnin peruutus aika. Kannattais ottaa tämän 12h ajan ehdottajan pipo pois silmitä ja elää täässä ajassa.

   Jos on tervettä järkeä ja on tarvetta jäsenille jotka tekevät töitä näin bandemian aika niin kannattaa saman tien unohtaa tämä 12h peruutukset ja palata nomraaliin 2h peruutukseen.

  • #10572
   Osallistuja
   Leena Kallio

   Olen samaa mieltä, että 12 tuntia on liian pitkä aika ajan peruutuksen. Miksi sitä on pitänyt muuttaa 2 tuntia oli sopiva aika.

  • #10569
   Osallistuja
   Pia Kaspi

   Valtaosa pelaajista on kentällä vapaa-aikaansa viettämässä, hyvässä seurassa ja hyvän harrastuksen parissa. Kuten aiemmissa kommenteissa on sanottu, elämässä tapahtuu ennalta arvaamattomia muutoksia. Joskus ne valitettavasti menevät pelivuoron edelle. Jokainen varmasti ymmärtää vastuunsa yhteisen kentän käyttökatteen vaikuttavan ylläpitoon. Me osakkaat kuitenkin omistamme kentän ja olemme sijoittaneet rahamme pelaamiseen. Huolettoman, joustavan ja toisiamme arvostavan ajanvieton sijaan olemme joutuneet tilanteeseen, jossa määräyksiä sanellaan uhkausten kera.

   Muitakin vaihtoehtoja olisi varmasti ollut käytettävissä, sekä pelaajien toiminnan että toimiston tiedotteiden kohtuullisen epäasiallisen sävyn osalta.

    

    

   • #10574
    Osallistuja
    LeeviT

    Komppaan Pian kommenttia ja lisäisin vielä pari seikkaa, jotka näyttävät jääneen huomioimatta kentän ”huonosta” kunnosta puhuttaessa.

    Mikä on vieraspelaajien osuus korjaamattomien jälkien osalta? Nythän syytettyjen penkillä ovat ainoastaan omat pelaajat.

    Toisaalta kentät ovat olleet jo hyvän aikaa sen verran kuivia, että divotit eivät ole tarttuneet takaisin, vaikka kuinka on tallonut ja taputellut.

    Olen pelannut Peuramaalla noin 20 vuotta ja uuden tj:n esiin tuomat ongelmat on aiemmin aina pystytty hoitamaan hyvässä yhteistyössä pelaajien ja henkilökunnan kesken ilman syyllistämistä ja uhkailua.

    Lopuksi pienimuotoinen vertailu muutaman pääkaupunkiseudun kentän peruutuskäytännöistä (peruutus viimeistään x h ennen lähtöä):

    Vuosaari 1h, Pickala 3h, EGS 1h, Master 1-2h, Kurk 2h, Tali 2h, Talma 15 min. Hirsala 2h ja PEURAMAA 12h !!!

    Asiakkaana ja omalta osaltani kentän toimintaa rahoittavana pyydän saada perustelut uudelle peruutuskäytännölle, joka käsittääkseni sisältää

    gf:n suuruisen ”rankaisumaksun”, jos ajanperuutus myöhästyy. Itse kullekin tulee pelikauden aikana varmasti tilanteita,

    että samana päivänä pitää pakottavista syistä perua oma ajanvaraus: jos tästä ruvetaan sakottamaan ollaan kestämättömässä tilanteessa!

   • #10573
    Osallistuja
    Jukka Tammi

    Olet Pia niin oikeassa kun toteat:”määräyksiä sanellaan uhkauksien kera”. Eipä ole Peuramaan historiassa uhkailtu noin, kuten toimitusjohtaja nyt on tehnyt. Jos ette paranna tapojanne jälkien korjauksessa, niin suljemme molemmat kentät päiväksi. Valvontaa ei ole kentillä, jotta valvoja voisi nähdessään ohjeistaa huolimatonta pelaajaa. Me, jotka korjaamme jälkemme joudumme tämän uhkailun kohteeksi. Eipä tunnu hyvältä.

  • #10567
   Osallistuja
   Reijo K

   Ymmärrän, että no show määrään pitää puuttua, mutta 12 tuntia on kohtuuttoman pitkä aika ajanvarauksen perumiseksi. Työ- ja perhesyyt eivät ole useinkaan tarkasti ennustettavissa. No Show määrää voisi saada alas muilla keinoilla.

  • #10566
   Osallistuja
   Jusu

   Kiitos keskustelufoorumista.

   Ymmärrän, että peruutusajan pidentämiselle on perusteensa, mutta 12 tuntia tuntuu kohtuuttoman pitkältä. Aikaisemmissa mielipiteissä on jo esitetty hyvät perustelut lyhyemmälle ajalle. Elämme myös poikkeuksellista aikaa ja pandemiaohjeistuksessa on mainittu flunssanoireet perusteena jättäytyä kotiin. Mitä jos aamulla tuntee olonsa flunssaiseksi ja varattu aika pitäisi perua. Toimisto aukeaa 9.00. Joku saattaisi haluta käyttää ajan ennen 9.00., mutta lähdöt näyttävät täyttä, kun ei ajan peruminen onnistu. Mikä on sanktio, kun aikaa ei voinut perua?

  • #10565
   Osallistuja
   Pude Makela

   Kiva, että keskustelufoorumi on avattu. Tosi ikävää sen sijaan on, että pelivuoron peruutusaika on pidennetty. Ikävä kyllä, mutta koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Esim. Myös tilanne, jolloin saatan jäädä yksin vuorolla pelaamaan, kun muut ovat peruuttaneet, enkä halutessani voi vaihtaa aikaa toiseen ryhmään. Koko ajan ei voi olla tarkistamassa tilannetta mitä ajanvarauksessa tapahtuu. Miksi tällä hetkellä on niin paljon no Show vuoroja, johtunee siitä , että ohjetta ajan vahvistamiseksi ei ole noteerattu. Toivottavasti vielä harkitaan uudelleen tätä käytäntöä.

Luet parhaimillaan 13 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Vieritä ylös