Vitosen kisa

Keskustelu yleistä Vitosen kisa

 • Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10.6.2020 klo 09:01 toimesta.
Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  artkl
  • #10933
   Osallistuja
   Matti Santanen

   Kisakeskustelua on käyty vilkkaasti niin sivuillamme kuin sivujen vieressäkin, mutta koska keskustelu ainakin kotisivuilla on hieman lipsunut itse asiasta, niin palautan mieliin, mikä on Vitosen kisa ja mistä nyt on kysymys.

   Kymmenkunta vuotta sitten käynnistyi senioreille tarkoitettu Vitosenkisan nimellä kulkeva viikkokisa ja perinne on jatkunut muuttumattomana tähän kevääseen saakka.  Kisa on ollut avoin kaikille Peuramaan senioreille, mutta vain 20 ensimmäistä varaajaa ovat päässeet kilpaan mukaan. Viisi perättäistä lähtöä on katsottu enimmäismääräksi, jotta kisan jälkeen palkintojen odotteluaika ei venyisi liikaa.
   Pelaajilta on kerätty 5 euron kisamaksu, joka on jaettu kolmen parhaan kesken heti kisan jälkeen.
   Osallistujamäärän rajoitus rajaa myös voittopotin kohtuulliseksi.

   Kisajärjestelyt ovat toimineet niin, että etukäteen olemme saaneet lukita 4 -5 lähtöä tätä kisaa varten ja osallistujat ovat siitä varanneet oman lähtöaikansa caddiemasterin kautta. Näin menetellen kisa on pysynyt Peuramaan senioreiden sisäisenä, mutta ei suinkaan minkään sisäpiirin otteluna.
   Jos ennalta lukitut lähdöt eivät ole olleet täyttymässä, niin ne on vapautettu viimeistään edellisenä iltana.

   Läpihuutojuttuna anoin taas keväällä senioreille lupaa varata ennakkoon kisaa varten 4 -5 lähtöä/viikko, mutta anomus hylättiin Peuramaan johdon taholta. Perusteluna oli kenttien tukkoisuus sekä epäreiluus muita pelaajia kohtaan.
   – Kisailkaa, mutta jokainen varatkoon vapaasti oman aikansa, oli johdon ehdotus ???
   Olivathan kentät keväällä tukossa, mutta pelaajat tukkivat kentän yhtä lailla riippumatta siitä, pelaavatko he yhdessä vai erillään.

   Vitosen kisa on ollut senioreille tärkeä viikoittainen tapaamistapahtuma ja sen lopettaminen byrokratiaan vedoten ei tunnu reilulta.

   Ex-sennuvetäjä Matti

  • #10926
   Osallistuja
   Pude Makela

   Hei!

   Sennutoiminnan vetäjään yhteys on erinomainen idea, tietooni ei ole tullut onko sitä käytetty. Jostain syystä tuo luonteva kanava ei ole ilmeisesti tullut mieleen, ainakaan omaan mieleeni.

   Kyllä mielestäni loukkaantua saa, siitähän mielestäni tässä on juuri ollut kysymys. Loukkaantuminen on tunne ja kokemus, eikä sitä voi toinen määrittää.  Pude

    

  • #10906
   Osallistuja
   Tuomas Portaankorva

   Itseironia on kyllä pahuksen vaikea laji. Se helposti kuulostaa jostakin loukkantuneen (lapsen) kitinältä…

   Toisten nopeusominaisuuksia tuntematta, olen pelannut peuriksella yhden nopeimmista kierroksistani minua kokeneempien senioriladyjen seurana. Enkä mitenkään omista ansioistani johtuen 🙂

   Mitä taas itse aiheeseen tulee, eikös tällaisia asioita kannattaisi kysäistä myös sennutoiminnan vetäjältä?

  • #10891
   Osallistuja
   Pude Makela

   Hei Jose !

   Toit tosi raikkaan näkökulman aiheeseen vitosen kisa. En ymmärtänyt tai tullut ajatelleeksi tätä tukos ajattelua. Sehän tietenkin on ihan totta. Sennut pysykööt tukoslestissään.Kuitenkaan en anna periksi, että ei ihan vielä naava hidasta menoa. Naavan seasta löytyy kuitenkin paljon ominaisuuksia joita mielestäni pitää arvostaa.   Pude

    

  • #10890
   Osallistuja
   Jorma Puheloinen

   Hei Pude, ihmettelen sinun haluavan vastustaa uudistusta sennujen kisojen lopettamiseksi. Minun mielestä me ” vanhat pierut” olemme vain tukkoina nuorille lahjakkaille tulevaisuuden pelaajille. Varmastikin PGH: n entiset parhaat pelaajat siirtyivät Hirsalaan välttääkseen sennujen aiheuttamat ” tukokset”. Pelasin tänään Hirsalassa ja edessäni pelasivat Mikko
   Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Roope Kakko. Jos meitä ”tupeksijoita” olisi kentät täynnä, nämäkin kaverit olisivat ehkä voineet treenata Peuramaalla. Annetaan siis nuoremmille tilaa. Uudistus on yleensä aina kehitystä tulevaisuutta varten. Meille Peuramaalla riittänee Pikku Peura, jota pelatessamme voimme saavuttaa hurjan määrän vahvistettuja pelikierroksia. Jose

  • #10874
   Osallistuja
   Pude Makela

   Hei!

   Sain tietooni tänään, että perinteistä Sennujen Vitosen Kisaa, ei voitane enään järjestää. Syynä on kaksiviikkoa ennen aikojen lukitsemisen mahdottomuus. Kisa on ilahduttanut ymmärtääkseni perinteisesti jo vuosia. Nyt järjestetään kisan ”muistokisa”. En ole ollut kuin pari vuotta silloin tällöin mukana, mutta olen havainnut, että kisa on ollut luonteeltaan lämminhenkinen vanhojen pierujen tapaaminen ja jutustelua ennen ja jälkeen. Surullista, että asiassa ei voida joustaa. Ilmottauduin  16.6 kisaan ja huomasin, että Vanhan Peuran varaustilanne oli tyhjääkin tyhjempi heti kisan jälkeen, eikä ennenkään ollut järin paljon pelaajia. Joten keneltäkään ei liene pois neljän lähdön lukitseminen pari viikkoa etukäteen, käyttämättömät ajathan voitaisiin vapauttaa sovitusti. Ei kaiken vanhan, toimivan ja perinteisen poistaminen ole kehitystä! Tilanne on ollut erilainen nyt kun pelaajia on tilanteesta johtuen ollut paljon myös aamupäivisin. Sama tuskin jatkuu, jos toivon mukaan tilanne rauhoittuu. Toivon, että tätäkin asiaa vielä harkittaisiin. Tuntuu aika tylyltä!

    

    

    

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Vieritä ylös