Vanha Peura

Vanha Peura -kentän erikoisuuksiin kuuluu, että ykkösväylän avaus lyödään Kattholmin kylän puolelta ja greeni sijaitsee Långstradin kylän alueella. Vanha Peura on leppoisa, kaiken tasoisille pelaajille sopiva kenttä. Vesiesteitä ei juurikaan ole, joten kokemattomampikin pelaaja saa onnistumisen hetkiä. Kakkosväylän sileän kallion kupeessa sijaitsee ainutlaatuinen hiidenkirnu ja kohta on alueen kylmin, mikä näkyy huurreaamuina. Vanhan Peuran väylät 6–15 ovat vanhaa merenpohjaa, jonne väylien reunoille on istutettu jopa kahtatoista eri puulajia.

Väylän 11 saarekkeessa, keskellä kenttäaluetta, erottuu Långstrandin tilakeskus, kentän perustajan Hilding Nybergin kotitila. ”Pitkäranta” näkyi maastossa runsas sata vuotta sitten, jolloin Tavastfjärdenin lahti ulottui Picadilly-kioskille asti. Tilan keltainen rakennus on vanhaa rakennuskantaa, joka yhtenä harvoista säilyi Neuvostoliiton vuokra-ajan jälkeen. Väylille 16–18 näkyvä iso lampi syntyi patoamalla vuonna 1970. Vanha Peura päättyy korkealta avattavaan parkolmoseen, josta on upeat näkymät klubitalon suuntaan.

Alkuperäistä Peuramaan-henkeä, – kenttä, jossa on tilaa draivata ja siirtymät väylien välillä ovat lyhyitä. Pelaajaystävälliset väylät, joihin on helppo osua ja mikäli avaus päätyy raffin puolelle, siitäkin yleensä selviää ilman takaiskuja. Peuramaan kentistä se tasaisempi ja suositumpi myös pelinopeuden johdosta. Alkureiät (5) pelataan metsämaisemassa, minkä jälkeen siirrytään aukeammille peltoväylille. Loppuosa väylistä on jälleen metsän siimeksessä. Kentän kohokohtia ovat mm. väylä 16, par 4, jossa risk & reward -pelaaja voi tavoitella eagle-tulosta. Myös väylällä 17 voi kahdella onnistuneella lyönnillä tavoittaa par 5-väylän greenin. Kierros päättyy näyttävään, korkealta lyötävään par 3 -väylään.