KESKUSTELUFOORUMIN OHJEET

Miten pääset kirjoittamaan sivustolle?

Rekisteröityminen

Keskustelufoorumi on rekisteröityneille käyttäjille.

Keskustelufoorumiin rekisteröityminen Peuramaa Golf jäsenille ja kutsutuille. Jäsenet saavat salasanan toimistosta pyytämällä.

Kun sinulla on salasana, pääset rekisteröitymissivulle.

Käyttäjänimi ja salasana ovat pakollisia tietoja, joita tarvitset aina kirjautuessasi foorumille.

Käyttäjänimi on tunnus joka luodaan rekisteröinnin yhteydessä tulee ilmaista tunnistettavasti nimesi ja tunnusta ei voi myöhemmin muuttaa vaan uusi tunnus on luotava. Hyvä muoto on esimerkiksi Matti Meikäläinen ja jos tunnus on jo varattu niin voit lisätä numeron tai muuten muuttaa kirjoitusasua.

Käyttäjänimi eli nimimerkki näkyy jatkossa kaikissa kirjoittamissasi viesteissä. Sähköpostiosoite tulee vain ylläpitäjän tietoon.

Muista vielä painaa valintaa joka varmistaa että uusi käyttäjä ei ole robotti joka yrittää livahtaa keskustelufoorumiimme.

Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin osoitteesta office@peuramaagolf.com. Viestin saapuminen voi kestää hetken. Jos sähköpostiviestiä ei näy, muistathan tarkistaa roskapostilaatikon. Varmistathan myös, että olet antanut oikean sähköpostiosoitteen.

Sähköpostissa on linkki, jota klikkaamalla pääset asettamaan salasanan itsellesi. Järjestelmä ehdottaa valmiiksi jotakin salasanaa, mutta voit myös valita salasanan itse. Asetettuasi salasanan järjestelmä ilmoittaa: “Salasanasi on palautettu. Kirjaudu sisään”. Tämä tarkoittaa, että salasanan asettaminen on onnistunut. Tämän jälkeen voit kirjautua keskustelufoorumille Kirjaudu sisään -linkistä ja aloittaa keskustelun.

Huomaa, että salasanan pitää olla riittävän vaikea, jotta sitä ei voida murtaa. Vaikeassa salasanassa on esimerkiksi numeroita, isoja ja pieniä kirjaimia sekä erikoismerkkejä. Salasanan voi reksiteröitymisen jälkeen vaihtaa käyttäjäprofiilista, kohdasta “Muokkaa”.

Keskustelufoorumille kirjautuminen

Kun olet rekisteröitynyt Keskustelufoorumille, sinun on kirjauduttava sisään.

Kirjaudu

Kirjaudu KIRJAUDU -napista.

Kun lopetat keskustelun, muista kirjautua ulos etenkin silloin, jos olet koneella, jota käyttävät myös muut. Ulos kirjaudutaan sivun mustasta yläpalkissa, oikealla, käyttäjäkuvakkeesi alasvetovalikosta “Kirjaudu ulos”.

Foorumin rakenne

Keskustelufoorumi muodostuu ylläpitäjien luomista Foorumeista, joiden alla on käyttäjien luomia Aiheita ja vastauksia niihin.

Foorumiluettelossa lueteltu foorumit, sarakkeissa aiheiden lukumäärä, artikkelien (aiheen aloitus + vastaukset) lukumäärä kyseisessä aiheessa ja viim-sarakkeessa linkki viimeisimpään aiheen aloitukseen ja sen ajankohta.

Aiheluettelossa näet kuka on aloittanut kyseisen aiheen, kuinka monta henkilöä on osallistunut aiheeseen, kuinka monta artikkelia aiheessa on (aloitus + vastaukset). Näet viim-sarakkeesta viimeisimmän tapahtuman aiheessa ja voit klikata niin pääset viimeisimpään.

Viestien kirjoittaminen ja hakeminen

Viestejä voi kirjoittaa jo olemassa oleviin viestiketjuihin tai aloittaa uuden viestiketjun. Viestit kirjoitetaan kunkin sivun lopussa olevaan kenttään. Jos haluat vastata johonkin tiettyyn viestiin, klikkaa kyseisen viestin oikeassa laidassa olevaa “Vastaa”-linkkiä.

Tekstikentän yläpuolella on joukko html-tekstimuotoiluja. Voit lisätä linkin, kuvan, listan. Sinulla on mahdollisuus vaihtoehtoisesti syöttää sisältöä html-muodossa.

Käyttäjätiedot

Profiili

Profiiliin oon koottu toimintasi keskustelufoorumissa. Avaat profiilinäkymäsi kuvakkeesi alapuolelta käyttäjänimi-linkistäsi.

Näet aloittamasi aiheet, kaikki kirjoittamasi vastaukset kootusti, liittämäsi aiheet, suosikkisi, kaikki ne aiheet ja foorumit joiden aktiviteetistä lähtee sinulle sähköpostimuistutus (Tilaukset) ja lopuksi profiilitietojesi muokkaus -linkki.

Huomaa että kuvakkeesi tulee näkyviin vasta kun olet esimerkiksi vastannut johonkin aiheeseen. Linkki ja kuvake ovat vastauksesi vasemmalla puolella.

Salasana

Katso edellinen kohta käyttäjäprofiili, samassa paikassa voit vaihtaa salasanasi.

Unohtuneen tilalle voi tilata uuden kirjautumissivulta.

Käyttäjäkuva

Toisin kuin profiili, tietosi alasvetovalikko on näkyvillä sivun oikeassa yläkulmassa aina kun olet kirjautuneena palveluun. 

Voit kirjautua ulos tai ladata esimerkiksi kuvakkeen käyttäjäprofiiliisi tietokoneeltasi klikkaamalla ensin käyttänimilinkkiäsi.

Tykkää

Voit klikata Tykkää-linkkiä foorumien ja artikkelien yhteydessä. Ne tulevat näkyviin omassa profiilinäkymässäsi.

Seuraa

Kun seuraat foorumia ja/tai artikkeleitä, tulee sinulle sähköpostimuistutus aina kun jotain uutta näissä tapahtuu.

Huomaa että tapahtuman tulee tehdä joku muu kuin sinä itse. Tärkeää että muistat valita mielenkiintoiset uudet Aiheet sitä mukaan kun niitä tulee.

Tyypillisesti seuraat jotain foorumia ja sinulle tulee muistutus sähköpostiin että foorumissa on uusi Aihe. Jos aihe on sinusta mielenkiintoinen niin mene kyseiseen Aiheeseen ja klikkaa Seuraa niin sinulle tulee muistutus kun tässä uudessa aiheessa tapahtuu jotain uutta.

Ohjeita

Markkinointi on kiellettyä

Peuramaa Golfin sivuille ei kuulu yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa viestejä, jos on syytä epäillä, että viestein tarkoituksena on markkinoida tuotteita tai palveluja joko suoraan tai epäsuoraan tekstissä tai linkittämällä viesti kaupalliselle sivustolle.

Ylläpito voi myös poistaa loukkaavat tai muuten palstalle kuulumattomat viestit. Keskustelufoorumi voidaan väliaikaisesti sulkea esimerkiksi ilkivallan takia.

Keskustelufoorumilta ei kannata myöskään linkittää muille, Peuramaa Golfin ulkopuolella oleville keskustelufoorumeille. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa viittaukset muihin foorumeihin.

Haastattelu- ja tutkimuspyynnöt

Jäseniämme on turha rasittaa ulkopuolisilla tutkimuksilla. Jos kuitenkin koet että yhteistyö olisi mahdollista niin ole yhteydessä toimistoon.

Kunnioita muita keskustelijoita

Muiden keskustelijoiden kunnioittaminen tarkoittaa sitä, että palstoja ei käytetä omien uskonnollisten tai ideologisten viestien markkinointivälineenä. Noudata keskusteluryhmien teemoja. Ylläpito poistaa asiattomat tai muutoin foorumille kuulumattomat viestit harkintansa mukaan.

Virheellistä tietoa yhtiön asioista sisältävät viestit on ylläpidolla oikeus poistaa

Annetaan kaikille keskustelurauha!

Internet on aina julkinen

Keskustelijoiden kannattaa muistaa, että ryhmiin lähetettyjä viestejä voivat lukea nekin, jotka eivät käy itse foorumilla. Viestejä voi etsiä esimerkiksi nimen tai aihealueen perusteella internetin hakukoneilla.

Näin onnistut parhaiten

Keskustelun avulla voit saada vertaistukea ihmisiltä, jotka ovat kokeneet saman tai ovat samassa elämäntilanteessa kanssasi. Tässä muutamia ohjeita onnistuneeseen keskusteluun:

Pysyttele yleisissä asioissa, älä anna yksityiselämäsi yhteystietoja julkiselle palstalle. Sitä varten on olemassa kahdenkeskiset viestit.
Ole kannustava. Älä kirjoita kiivastuneena äläkä anna neuvoja kuulopuheiden perusteella, vaan kerro vain omasta kokemuksestasi.

Älä mainosta mitään, jokaisella on oma vakaumus. Piilomarkkinointilinkit poistetaan.

Kerro ylläpidolle asiattomista viesteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi nimeltä mainittuihin henkilöihin kohdistuvat hyökkäykset.

Ensikertalainen: käytä hakuja, niiden avulla löydät nopeasti itsellesi tärkeitä viestejä.

Hyvää keskustelua!

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Ongelmia, kysymyksiä, palautetta?

Lähetä sähköpostia ylläpidolle: office@peuramaagolf.com ja erittele ongelmasi niin pyrimme palaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian.

Keskustelufoorumiin rekisteröityminen jäsenille ja kutsutuille

Salasanan saa toimistosta tai se on lähetetty sähköpostitse

Tutustu ohjeisiin ja huomioi kanssapelaajasi

Vieritä ylös