Kapteenin ajatuksia

Arvoisat kanssapelaajat! Nyt kun kesä ja kentät ovat parhaimmillaan, pelaajiakin riittää. Havaintojeni mukaan myös nuoret ovat löytäneet yhteisen harrastuksen golfin parista. Lajin tulevaisuus näyttää siis valoisalta.

Lähtöaikojen täytyttyä on valitettavasti myös ikäviäkin seuraamuksia tullut sen mukana. Pelinopeudet vaihtelevat rajusti eri ryhmien välillä. Jokaisella on toki oikeus pelata omalla pelinopeudellaan, mutta muut pelaajat tulee ottaa huomioon. Kentillämme ohittamisen kulttuuri on vähän unohtunut, joka aiheuttaa kitkaa peliryhmien välillä. On ikävä kuulla riitatilanteista ja vielä ikävämpi puuttua niihin.

Ohitusluvan antaminen nopeammalle ryhmälle ei saa olla häpeällistä tai muuten ikävää. Oikein tehtynä ohitus tapahtuu hetkessä, eikä siitä ole kenellekään haittaa.

Seuran eri sarjojen reikäpelejä pelataan pitkin kesää. Nehän ovat yleensä nopeasti sujuvia pelejä. Silloin kun tilanne sallii, voi reikäpelin pelaajat päästää ohittamaan. Reikäpelaajat voisivat myöskin harkita, mihin aikaan lähtevät pelaamaan. Ruuhkaisimpaan iltapäivälähtöön ei kannata kiireisenä lähteä yrittämään. Aamuisin ja viikonloppuiltaisin lähtöjä on aika hyvin saatavilla.

Putattaessa lippu pidetään nykyään usein paikoillaan. Palloa reiästä poistettaessa helposti vahingoitetaan reiän reunoja. Olenpa joskus nähnyt, että pallon ollessa reiässä, on pallo nostettu lipputanko nykäisemällä ylös. Tämä on huono tapa ja suorastaan kiellettyä. Sillä tavalla varmasti vahingoitetaan reiän reunoja ja lipputangon varustuksia. Otetaan pallo maltilla reiästä vahingoittamatta sen reunoja. Korjataan myös pallon alastulojäljet huolellisesti ja asetetaan divotit paikoilleen.

Seuran valmennustoiminta  on siirtynyt Pego -yhtiölle. Pego järjestää kaikentasoisille ja – ikäisille ammattitaitoista valmennusta. Erityisesti lasten leirimuotoiset tapahtumat ovat saavuttanut suuren suosion. Myös Green card -kursseja on mahdollista suorittaa. Seuraamme kaivataan lisää uusia nuoria jäseniä. Tällaisilla tapahtumilla saamme jäsenmäärän pysymään hyvällä tasolla.

Seuramme järjestämiin kilpailuihin on myös kesän aikana osallistuttu ilahduttavan runsaslukuisasti. Uusia kasvoja on näkynyt paljon. Mikäli kilpapelaaminen kiinnostaa, tervetuloa mukaan.

Kesää on vielä paljon jäljellä, onneksi! Toivotan meille kaikille iloista ja sopuisaa kesänjatkoa!

T. Kapteeni Jaakko Väätäinen

Vieritä ylös