Kentänhoidon alkukauden kuulumiset

Runsassateinen ja lämmin talvi tyhjensi nurmikon ravinnevarastoa, jonka seurauksena olemme joutuneet lannoittamaan kenttää enemmän kuin normaalisti. Tällä hetkellä suurimmat ongelmat kenttien kanssa ovat väylät ja tiipaikat. Tehostettu lannoittaminen tulee parantamaan tilannetta toivon mukaan mahdollisimman pian. Kenttätyöntekijöitä on säästösyistä ollut vähemmän käytettävissä kuin normaaliolosuhteissa. Tämä on osaltaan varmasti vaikuttanut kenttien hoitotasoon ja kuntoon. Lisäksi runsaat pelaajamäärät ovat haastavoittaneet hoitotoimenpiteitä sekä lisänneet kenttien kulutusta. Tilanne ei voi luonnollisestikaan jatkua näin, vaan kentät on saatava hyvään kuntoon. Tämän vuoksi lisäämme vähitellen kenttätyöntekijöiden määrää ja tämä tulee helpottamaan tilannetta ja kenttien kunnon paranemista.

Lähiajan ajatuksena on ajaa viheriöiden leikkuukorkeutta alaspäin ja parantaa niiden tasalaatuisuutta. Tällä hetkellä griinit ovat ok tasolla, mutta eivät niin hyvät kuin mitä toivomme ja uskomme niiden olevan lähiviikkojen aikana. Viheriöiden leikkuukorkeus tällä hetkellä on 3,5 mm ja pikku hiljaa alamme tiputtaa korkeutta kolmeen millimetriin.

Toivomme pelaajilta ymmärrystä ja kärsvivällisyyttä asiaan liittyen. Kaikki kuitenkin viittaa tällä hetkellä siihen, että kentät saadaan vielä erinomaiseen kuntoon kesän aikana.

Alkukaudesta yhtenä suurena ongelmana oli paikaamattomat lyöntijäljet. Tilanne on parantunut viime aikoina huomattavasti, kiitos siitä pelaajille. Väylillä on kuitenkin edelleen paljon jälkiä, jotka vaativat toimenpiteitä. Tulemme suorittamaan niitä tehostetusti lähiviikkojen aikana.

Mukavia pelikierroksia toivottaen,

Petter Sjöblom ja kentänhoitotiimi

Vieritä ylös