PGH Mestaruuskisojen kisaohjeet.

Kilpailun tulospalvelu hoidetaan GameBookeilla. Kukin ryhmä voi sopia keskenään, kuka kirjaa tulokset. Tarkistakaa kierroksen jälkeen, että tulokset ovat oikein. Muistakaa myös päättää peli Gamebookissa tarkistuksen jälkeen.

Miehillä lauantain toisen kierroksen jälkeen cut: 36 parasta miestä ja tasatulokset. Kolmas kierros sunnuntaina Porkkalassa. Kaikki naiset ja seniorit jatkavat sunnuntaina Vanhalla Peuralla. Sunnuntaina pelataan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä lauantain tulosten perusteella, ensimmäinen lähtö klo 8:00 molemmilla kentillä.

Tavoitepeliaika Vanhalla Peuralla 4 h 10 min ja Porkkala kentällä 4 h 20 min ei saa ylittyä.

Tuomari valvoo ryhmien etenemistä ja puuttuu hitaaseen pelaamisen seuraavasti:

  • Huomautus ryhmälle hitaasta pelistä ja ryhmä joutuu aikatarkkailuun
  • Pelaaja, joka käyttää lyöntivuorollaan aikaa yli sallitun enimmäismäärän 40 sekuntia, saa huomautuksen hitaasta pelistä
  • Varoitus hitaasta pelistä ja lyönnin rangaistus
  • Varoitus ja rangaistus kaksi lyöntiä
  • Pelistä sulkeminen

Sääntöepäselvyyden sattuessa pyritään saamaan paikalle tuomari, muussa tapauksessa pelataan sääntöjen sallima toinen pallo ja tilanne selvitetään klubilla ennen tuloskortin jättämistä.

Kilpailussa on siirtosääntö lauantaina ja sunnuntaina. Vain etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittua. Puhelimen käyttö sallittu vain tuomaria paikalle kutsuttaessa tai hätätilanteessa. Gamebook sovellusta saa myös käyttää.

Kilpailu voidaan keskeyttää rankkasateen tai ukkosen johdosta. Ilmoitus kilpailun keskeyttämisestä äänimerkillä:

  • Pitkä yhtenäinen signaali, peli keskeytettävä heti. Pallon paikka on merkittävä selvästi.
  • Kaksi lyhyttä merkkiääntä. Peliä jatketaan.

Kisalounas tarjolla lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15.

Sarjojen kolme parasta palkitaan heti kilpailun jälkeen kaikkien sarjojen päätyttyä. Tasatuloksen sattuessa voitosta uusitaan Porkkalan väylällä 18. Muut sijoitukset ratkeavat matemaattisella menetelmällä.

Kilpailun tuomari: Veikko Karkulehto, 040 564 3860

Vieritä ylös