ohjeet wp-admin

Linkin luominen 

  1. Mene Pages/Sivut näkymään ja pitää hiirtä sivun nimen/linkin päällä – näkymän vasemmassa ala-reunassa tulee näkyviin sivun osoite johon on sisällytetty sivun järjestysnumero ID esim …php?post=307&action… linkistä tunnistetaan luku 307, joka on siis sivun ID. 

Linkki tälle sivulle on sivuston sisällä /index.php?page_id=307

Hintataulukot, taulukkojen täyttö

Käytämme oletus Taulukko -lohkoa (Table) johon Tyylit: Raidat. 

Helpoin tapa luoda taulukoita on kopioida jostain muusta saitista valmista sisältöä, Sijoita (paste) sisältö uuteen Lohkoon ja WP luo sinulle uuden taulukon. 

Opettele käyttämään näppäinoikoteitä jolloin sisällön luominen on kuin tekstiohjelmalla työskentelyä. Pidetään asiat yksinkertaisina jotta päivittäminen on kaikille helpompaa.

Hintataulukot, €:rot

Jotta taulukot mukautuvat kännykän näytölle, emme muotoile itse taulukkoa vaan annamme sen mukautua eri kokoisille näytöille. Jotta hintatieto ei pakottautuisi useammalle riville, kerromme esim. ensimmäisen rivin hinnalle että se pysyy yhdellä rivillä, jolloin se auttaa muut rivit leveämpään sarakkeeseen. 

Tämä tapahtuu niin että esim hinta 50 € kirjoitetaan Sitovalla välilyönnillä koodieditorilla näin 50 € ja tärkeää on ettei merkintään jää välilyöntejä sillä juuri niitä tässä vältellään. 

Sitova välylyönti =   toimii ainoastaan koodieditori näkymässä ja vaatii hetken harjaannusta että löydät oikean kohdan koodista, joskus helpottaa että kirjoitat tekstieditorissa kohtaan jotain helposti Etsi-komennolla löydettävää.

Koodieditori

Koodieditori tulee näkyviin tekstieditorin tilalle sivun muokkaustilassa kun menet näkymän oikeaan yläkulmaan jossa kolmen päällekkäisen pisteen alta saat näkyviin Editor valinnat, voit vaihdella näiden kahden näkymän välillä näppäinoikotiellä joka lukee samassa valinnassa.

HTML-ankkurit

HTML-ankkurit ovat linkkejä sivun sisältöön: otsikkoon tai johonkin muuhun lohkoon. luo nimi joka englannin merkeillä ja ei sisällä välilyöntiä. Mene sivun muokkaa näkymään, valitse toivottu Lohko ja oikeasta palstasta viimeisestä valinnasta Edistyneet ominaisuudet ja syötä HTML-ankkuri. Voit viedä käyttäjän suoraan tähän ankkuriin lisäämällä sen linkin perään esim /index.php?page_id=307/#sun-keksima-ankkuri ja sun tulee muistaa että sivun linkki loppuu kenoviivaan / jonka perään tulee HTML-ankkurin tunnus # ja tämän perään sun keksimä ankkuri. Ja missään ei siis ole välilyöntejä, ne kuuluvat kirjoitettuun tekstiin, ei koodiin.

Sähköpostiosoitteet

Sivustolle on asennettu scripti joka muuttaa sähköpostiosoitteet html-merkeiksi. Tämä piilottaa ne crawlereilta jotka etsivät sivuilta sähköpostiosoitteita ja laittavat ne spam-markkinoille. Koska scripti on käytössä,voi sähköpostiosoitteet kirjoittaa normaalissa kirjoitusasussaan sivuille. 

Linkki -työkalu

Linkki -työkalulla, editori muuttaa ne automaattisesti mailto: -muotoon jos oli kopioinut leikepöydälle sähköpostiosoitteen jonne haluat viestin lähtevän.

Jos arvelluttaa, voi tällä checkerillä tarkistaa onko sähköpostiosoitteet piilossa.

Kuvat

tässä linkki kuviin https://adhelena.kuvat.fi/i/pRg8hnvwsMfr7HYXaDPNBuJZEqycT43U

Keskustelu – salasana

Helmikuussa 2021 keskustelufoorumi siirtyi kokonanaan salasanan taakse. Tästä syystä tarve kirjautumiseen on kasvanut ja moni on unohtanut luomansa salasanan. Yleisissä ohjeissa on hyvä neuvo salasanan uusimiselle mutta jos jäsentä tulee auttaa salasana-asioissa, tässä ohjeet:

Mene WP Dashboard ja Käyttäjät. Syötä oikeaan yläkulmaan Etsi käyttäjiä esimerkiksi jäsenen nimi ja paina etsi. Valitse muokkaa käyttäjää ja skrollaa alas ja paina Aseta uusi salasana. Kopioi järjestelmän ehdottama salasana leikepöydälle ja paina sivun alalaidasta Päivitä käyttäjä. Lähetä jäsenelle uusi salasana sähköpostilla saatesanojen kera.

3. tässä ohjeet Google Drive dokumentissa
Vieritä ylös