Kapteenin kevätterveiset!

Poikkeuksellisen leudon talven ansiosta golfaajat ovat saaneet tänä talvena lääkettä vieroitusoireisiinsa muutaman kentän avattua ovensa uudelleen lyhyen talvikauden jälkeen. Lämpimät säät ovat mahdollistaneet myös rangeharjoittelun, joka on intohimoiselle harjoittelijalle ollut myöskin mukava lisä talven kuntoharjoitteluun.

Meillä Peuramaalla alkoi valmennuksessa syksyllä uusi ajanjakso, kun Pego Golf sai tehtävän hoitaakseen. Klubilla pidetty infotilaisuus sai koolle muutamia kymmeniä jäseniämme kuuntelemaan Jyry-Jussi Peltomäen ja hänen tiiminsä ajatuksia valmentamisesta ja siihen liittyvistä suunnitelmista. Jatkossa Jyry-Jussi on Peuramaalla päivittäin, ja meidän kaikkien käytettävissä valmennukseen liittyvissä asioissa. Tilaisuudessa ilahdutti erityisesti se, että joukossa oli paljon jäseniä, joita ei aikaisemmin valmennusryhmissä ole näkynyt. Toisaalta huolestuttavaa oli se, että nuoria ei paikalla juuri ollut.

Olen osallistunut ryhmävalmennukseen ja ollut tyytyväinen saamaani opetukseen. Tunnit on suunniteltu hyvin ja jokaisella kerralla svingiä on rakennettu järjestelmällisesti. Opetus on ammattitaitoista ja kannustavaa. Tänä talvena on harjoiteltu Suomenojalla Golf Skyn tiloissa, mutta ensi talveksi on suunnitteilla toinen ratkaisu, joka palvelisi jäsenistöämme paremmin.

Kesän valmennuskuvioita suunnitellaan parhaillaan ja luvassa on monipuolista tarjontaa kaikille. Seura on hankkinut uuden Trackman laitteen, jonka käytöstä tullaan pitämään opetustilaisuuksia Pego:n toimesta. Laitetta tullaan käyttämään entistä monipuolisemmin seuran järjestämissä tilaisuuksissa.

Uusi WHS- tasoitusjärjestelmä otettiin käyttöön 19.2. Asiasta on herännyt paljon keskustelua ja kysymyksiä. Niin aina, kun uusia asioita tapahtuu. Viime vuotiset sääntöuudistukset oli hyvä esimerkki siitä, miten helposti kuitenkin uudistukset opitaan. Pian kukaan ei muista mistä ennen pallo pudotettiin. Veikkaanpa, että tasoituksen laskemisessakaan ei kauaa ihmetellä, vaan todetaan että miksi näin ei aina olla tehty? Järjestelmä hoitaa edelleen laskemisen, kunhan vaan muistaa jättää kortin pelattuaan kierroksensa loppuun, niin kuin ennenkin.

Tulevalla kaudella Peuramaalla pelataan jälleen Scramblekisoja. Syy, miksi kisoja ei viime kaudella pelattu, oli jäsenistöltä saatu palaute. Nyt kuitenkin uuden palautteen perusteella ne on otettu takaisin kilpailukalenteriin. Seuralle ja osakeyhtiölle kannattaakin antaa palautetta. Siten saamme entistä parempaa palvelua kaikille jäsenille.

Leuto talvi on kohdellut kenttiämme lempeästi. Toivomme kaikki, että pääsisimme pelaamaan ennätyksellisen aikaisin. Kuitenkin on otettava huomioon, että liian märälle kentälle ei voi mennä, varsinkaan ennen kasvukauden kunnollista alkamista. Muuten saatamme vain aiheuttaa tuhoja nurmikolle ja siten pitkittää kenttien todellisen kukoistuksen alkamista. Kenttien teeboxeja tullaan kunnostamaan ensi kauden aikana. Se voi aiheuttaa hieman järjestelyjä, mutta yhteisymmärryksessä kunnossapitohenkilökunnan kanssa työt saadaan tehtyä ja kenttää jälleen yhä parempaan kuntoon.

Tänä vuonna PGH täyttää 30 vuotta. Juhlatoimikunta suunnittelee parhaillaan Juhlakilpailua ja siihen oheistoimintaa. Saamme varmasti pian kuulla siitä lisää.

Uutena tulokkaana golfkentille on tullut speedgolf. Mikko Rantanen, entinen golfammattilainen on niittänyt menestystä voittamalla maailmanmestaruuden kyseisessä lajissa. Peuramaallakin hänen on nähty pelaamassa. Itsekin kokeilin speedgolfia ja ihastuin. Siinä on varsin mukava lisä golfiin. Varsinkin kylmällä ilmalla juoksemalla pelaaminen on mielekästä. Samalla kun tekee reippaan juoksulenkin, saa päivittäisen golfannoksen. Peuramaalla speedgolf onnistuu aikaisin aamulla tai muulloin hiljaisena ajankohtana huomioiden muut pelaajat. Eiköhän tämäkin pelimuoto ole tullut jäädäkseen ja sillekin oma pelaajakunta löytyne.

Toivotan kaikille Peuramaan jäsenille hyvää lopputalvea. Toivon runsasta osallistumista tulevan kauden kilpailuihin ja valmennusryhmiin.

Toivon myös positiivista suhtautumista kanssapelaajiin sujuvien ohitusten muodossa. Ja erityisesti kehotan kaikkia korjaamaan jälkensä bunkkereissa, väylillä ja varsinkin griineillä. Pidetään omalta osaltamme kentät priimakuntoisina ja nautitaan meille niin rakkaasta pelistä!

T: Jaakko Väätäinen, kapteeni

Vieritä ylös