Audi Finnish Tour


Erofejeff uusinnan kautta voittoon Peuramaalla – Mäihäniemi juhli naisissa

Audi Finnish Tourin Peuramaan osakilpailun voittajaa jouduttiin hakemaan lopulta neljänneltä uusintareiältä, jonka jälkeen voittajaksi julistettiin Peter Erofejeff. Tiukan vastuksen Erofejeffille tarjosi Ossi Mikkola, mutta neljännen uusintareiän (kentän 1. reikä) bogey jätti nurmijärveläisen toiseksi. Naisissa Jenna Mäihäniemi johti alusta loppuun.
Espoon Ringside Golfia edustavan Peter Erofejeffin neljännen uusintareiän par riitti lopulta voittoon ennen Ossi Mikkolaa. Miesten välinen uusinta oli lähipelitaistelua parhaimmillaan, kun molemmat olivat vuorotellen hankaluuksissa Porkkala-kentän 18. reiällä. Kun 18. reiällä ei saatu kolmella yrityskerralla ratkaisua, siirryttiin ykkösreiälle, jossa Erofejeff nousi voittoon.
Varsinaisessa kilpailussa Erofejeff ja Mikkola päätyivät yhteistulokseen yksi yli parin. Heistä lyönnin päähän jäi 16-vuotias Oliver Lindell, joka laittoi ammattilaispelaajat kierroksen aikana todella tiukoille. Neljättä sijaa oli jakamassa kuusi pelaajaa: Niklas Dahlgren, Joonas Granberg, Janne Mommo, Henri Lipsanen, Matti Meriläinen ja Tuomas Salminen. Kuusikko jäi kärkikaksikosta kuuden lyönnin päähän.
Sunnuntaina Aasian kiertueen kilpailuun Bangkokiin matkaava Erofejeff oli huojentunut, kun urakka päättyi voittoon.
”Uusinta oli raskas. Toivottavasti ei tarvitse kauhean montaa kertaa enää lyödä tuota vikaa väylää, kun siitä tuulesta ei ota mitenkään selvää. Se on ristiriitainen väylä, tuuli vie palloa miten sattuu”, Erofejeff kommentoi jyrkkään alamäkeen pelattavaa 18. reikää.
”Hyvät fiilikset tässä on. Aikamoinen taistelu, siellä tuuli mun mielestä kovempaa kuin edellisinä päivinä. En tiedä oliko se pään sisällä, mutta oli tosi haastavaa pelata. Se oli sellaista vuoristorataa onnistumisten ja epäonnistumisten kanssa.”
Kilpailun jälkeisessä palkintojenjaossa Erofejeff osoitti herrasmiehen elkeensä muistamalla caddiena toiminutta Topias Paakkaria Mikko Ilosen golfhanskalla, jolla Ilonen pelasi Mastersin par-3-kilpailussa. Hanskaa koristivat Ilosen ja Teemu Selänteen nimikirjoitukset.
Naisten kilpailussa Master Golfin Jenna Mäihäniemi istui kuljettajan paikalla lähdöstä maaliin johtaen jokaisen kierroksen päätteeksi. Voittotulos oli lopulta +6, jolla tuli kolmen lyönnin voitto ennen EGS:nMatilda Castrénia. Kolmatta sijaa jakoivat Petra Salko ja Ellinoora Moisio tuloksella +14.
Mäihäniemen alkukauden pelit eivät ole sujuneet toivotulla tavalla svingiremontin takia, mutta nyt uusittu lyönti toimi alusta loppuun.
”Nyt sain lyönnin kuntoon ja peli tuntui ihan hyvältä. Aloitin tänään tosi hyvin, mutta en tiedä johtuiko se jännityksestä vai mistä, mutta tein kaksi tuplaa tuohon loppuun”, ensi viikolla seurajoukkueiden SM-kilpailuissa pelaava Mäihäniemi jutteli.
Audi Finnish Tour jatkuu seuraavan kerran elokuun lopulla Pickalassa.

Kuvassa miesten voittaja Peter Erofejeff

Kuvassa naisten voittaja Jenna Mäihäniemi
Mikkola nousi paalulle Peuramaalla
Audi Finnish Tourin Peuramaan osakilpailun toisena kilpailupäivänä ei huipputuloksilla juhlittu. Nurmijärven Ossi Mikkolan kahden kierroksen yhteistulos +1 riittää kärkitilaan lyönnin marginaalilla Oliver Lindelliin, Olli Järveen ja Peter Erofejeffiin. Jenna Mäihäniemi jatkaa naisten sarjan kärjessä ennen lauantain finaalikierrosta.

Peuramaan FT-kilpailun voittajaksi on ehdolla pitkä lista pelaajia, sen verran tasainen kärkiryhmä on ennen päätöspäivää. Viisitoista ensimmäistä pelaajaa on viiden lyönnin sisällä, joten kärkitilalla olevan Ossi Mikkolan päänahkaa on haluttua tavaraa.

Mikkolalle itselle kärkitila tuli yllätyksenä.

”Ylläri oli, että olen kärjessä. Katselin tuloksia ja ajattelin, että tipun pari sijaa alaspäin. Mutta hyvä näin”, Mikkola sanoi.

”Oli vähän tahmea alkukierros. Tein pari bogeya siihen, kun ensin löin veteen par5:lla ja heti seuraavalla reiällä otin kolme puttia. Eli pari yli ja sen jälkeen aikalailla par-peliä pelailin, yksi birdie sinne tuli ja viimeiselle bogey.”

Miesten sarjassa lauantain päätöskierrokselle kelpuutettiin 41 pelaajaa. Cut-rajaksi muodostui +11.

Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemen johto säilyi myös toisen päivän jälkeen, mutta ero toisena olevaan Matilda Castréniin kaventui kolmeen lyöntiin. Yhteistuloksessa +2 oleva Mäihäniemi pelasi toisen kierroksen 76 (+4) lyönnillä. Espoon Golfseuraa edustava Castrén vastaavasti käytti perjantain kierrokseen 75 lyöntiä. Kolmanneksi noussut Harjattulan Petra Salko pelasi päivän parhaan tuloksen, 74, ja nousi kolmannelle sijalle. Salkon ero kärkeen on viisi lyöntiä.

Kierroksen jälkeen Mäihäniemeltä tuli selkeä arvio kahden ensimmäisen kierroksen eroista.

”Puttasin ensimmäisenä päivänä paljon paremmin. Tänään ei mennyt birdiet sisään niin hyvin kuin eilen. Missasin myös pari upotettavaa puttia ja 12. reiän tuplabogey tuli kolmen putin jälkeen”, Mäihäniemi luetteli.

Päätöspäivään kärkinainen lähtee normaalein askelmerkein.

”En mieti tulosta, vaan annan mennä vaan.”

Naisten cut-raja oli tuloksessa +21.

Päätöspäivän pelit alkavat 7.30 ja kaikki pelaajat starttaavat ykköstiiltä. Kärkiryhmät lähtevät matkaan 10.30 tienoilla.

Kuvassa Ossi Mikkola

Lehdistötiedote 11.6.
Samat naamat kärjessä
Audi Finnish Tourin Peuramaan osakilpailun tuloslistan kärjestä löytyvät samat nimet kuin viikko sitten Nordcenterin kilpailun avauspäivänä. Peter Erofejeff ja Jenna Mäihäniemi olivat tuulisen päivän parhaat pelaajat – Erofejeff pelasi tuloksen 69 ja Mäihäniemi lyönnin heikommin.
Viime viikon kilpailusta perheenlisäyksen takia vetäytynyt Peter Erofejeff pelasi tuplaisän innolla ja varmuudella Peuramaan Porkkala-kentän kolme alle parin. Sillä irtoaa avauspäivän jälkeen kärkitila kahden lyönnin turvin ennen Matti Meriläistä, Ossi Mikkolaa ja Tuomas Salmista.
Espoon Ringside Golfia edustavan Erofejeffin ensimmäiset yhdeksän reikää sujuivat parissa, mutta takaysillä vauhti koveni.
”Hyvä päivä oli tänään. Oli vähän kömpelöä menoa aluksi, mutta takaysillä peli lähti kulkeen tosi kivasti. Tuli hyviä onnistumisia, mitä tarviikin”, kymppiväylälle eaglen tehnyt Erofejeff sanoi.
Reilusti puhaltanut tuuli piti pelaajat varpaillaan koko päivän, mutta Erofejeff ei ollut myräkästä moksiskaan.
”Sanoin jo Nordcenterissä, että kun on tiukka keli, niin pystyn keskittymään paremmin. Nyt keskittyminen on parantunut ja peli on tuntunut paremmalta jo pidemmän aikaa. Pelistä on tällä hetkellä helpompi nauttia”, Erofejeff jatkoi.
Alkukaudella amatööripelaajien jalkoihin jääneet ammattilaiset nostivat profiiliaan laajalla rintamalla. Paras amatööri löytyy avauspäivän jälkeen vasta sijalta 15.
Päivän paras suoritus nähtiin väylällä neljä, kun Olli Järven avauslyönti löysi tiensä reikään hole in onen arvoisesti.
Jenna Mäihäniemen (70, -2) seitsemän birdien kierros takaa Master Golfin pelurille avauspäivän jälkeen neljän lyönnin johdon ennen Espoon Golfseuran Matilda Castrénia. Hirvihaara Golfin Tiia Koivistoseuraa lyönnin päässä Castrénista.
Mäihäniemi johti avauskierroksen jälkeen myös viime viikon Nordcenterin kilpailussa, mutta kaksi jälkimmäistä kierrosta tiputtivat hänet kymmenen kärjen ulkopuolelle. Syykin siihen on tiedossa.
”Olemme tehneet svingimuutosta, eikä se kestänyt viikko sitten vielä koko kilpailua. Mutta nyt olen ehtinyt treenata, ja kaikki tuntuu hyvältä”, Mäihäniemi paljasti.
”Huomenna kun jättää turhat bogeyt pois, niin saa tuloksen vielä parempaan kuntoon.”
Kilpailu jatkuu huomenna kello 8.00.
Kuvassa Peter Erofejeff.

Kommentoi

Vieritä ylös