Hupisanomat 2017

Hupisanomat 4 – 5 / 2017

Espoo 20.7.2017/ms


Kuten tarkkaavainen lukija huomaa, niin tämä tiedote on kaksoisnumero, näin tekevät muutkin lehtitalot kesäaikaan.
Hupitoiminta on lähtenyt Peuramaalla käyntiin hyvin verkkaisesti, jopa alittaen ainakin minun odotuksekseni. Kahteen kesäiseen kevytgolfilliseen tapahtumaan on ottanut osaa vain pieni kourallinen peuramaalaisia. Ilmojakaan ei näissä tapauksissa voi syyttää, eikä tiedottamisen vaisuutta, sillä tilaisuuksia mainostettiin näkyvästi kotisivujen etusivulla sekä klubitalon alakerran ilmoitustaululla. Harmittaa, sillä hyvin muistan peuramaalaisilta saamani innostuksen ja kannustuksen, kun Hupitoiminnan keväällä lanseerasin. Mutta ei vielä heitetä pensseleitä ja rukkasia kaivoon, sillä tavoitteena on syksyn aikana toteuttaa pari aiemmin hyvin menestynyttä toimintaformaattia, nimittäin Syyssessio ja Puttiaiset. Ne toteutetaan, mikäli niin tahdotte ja se tahto mitataan nyt tämän tiedotteen palautteella.

Ennakkoinnostuskyselyä

Syyssessio viikolla 38
Monet seniorit muistanevat Syyssession. Se oli se juttu, kun ensin pelattiin Vanhaa Peuraa kolmen mailan kanssa kolme ekaa väylää, sitten puttailtiin ja sitten syötiin vasta.
Peuramaan Hupitoiminnan puitteissa tämä tapahtuma voitaisiin taas elvyttää eloon, mutta vain jos osallistujia on riittävästi. Ajankohta on vielä auki, mutta syyskuun 18. – 22. välisinä päivinä se voisi olla ja alkaen klo 16.00. Hinta illallisen kanssa olisi n. 15 euroa.
  
Puttiaiset la 18.11. klo 18.00

Varttuneemmat peuramaalaiset muistanevat Puttiaiset, joista ensimmäiset järjestettiin Matinkylän Pirtillä Olarissa kauan, kauan sitten. Nyt Peuramaan Hupitoimikunnalla on tarkoitus järjestää ensi syksynä nostalgiset Puttiaiset taas samassa paikassa lauantaina marraskuun 18. päivänä. Paikka on jo varattu, samoin elävää tanssimusiikkia soittava puhallinseitsikko Sinetti, enää puuttuu elävä ohjelma ja osallistujat. Illalliskortin hinta riippuu tietenkin osallistujien määrästä ja ruokatarjoilusta, mutta tavoitteena on vähintään 50 osallistujaa ja enintään 40 euron osallistumismaksu.

Toivon siis saavani sinulta sähköpostiini positiivisen vastauksen mahdollisemman pian.
Vastauksesi ei ole sitova, mutta toivottavasti pitävä.

  1. Aion osallistua Syyssessioon.
  2. Aion osallistua Puttiaisiin.
  3. Olen innolla mukana ideoimassa ja junailemassa Puttiaisia.

Menneitä muistellen


Suvisessio vietettiin ke 21.6.
Viime tiedotteessa vinkkasin, että suvisessio palaa juurilleen eli Pikku Peuralle. Kyllähän juuret tahtovat kuihtua kasvualustan muokkaamisen yhteydessä, mutta harvoin näin tehokkaasti.
Aiemmin meitä oli yleensä viitisen kymmentä sennua mukana suvisessiossa, nyt vain 17.
Kutsu tapahtumaan koski kaikkia 2000 peuramaalaista, joista siis n. 1% tuli paikalle.
Hattua nostan Marcukselle, joka tyylikkäästi yksin edusti nuorempaa ikäpolvea.
Kisoja kuitenkin käytiin kolmella rintamalla, Pikku Peuralla, chippiareenalla ja puttialustalla.
Voittajat saivat valita palkintopöydän antimista eli uusista perunoista, mansikoista tai herneistä mieluisinta suuhunpantavaa. Valitsemaan pääsivät Pikku Peuran lippukisan parhaina Miikka Karikoski, Erkki Taskinen ja Marcus Schramko. Chippareina kunnostautuivat Kauko Pyyskänen, Liisa Santanen ja Väinö Kelhä ja putterinsa hallitsivat tarkimmin Erik Henrikson, Kurt Westerling ja Unto Penger.

Illan päätteeksi nautimme kevyen iltapalan ja vaihdoimme vaihto-omaisuuttamme huutokaupan kautta. Illan tuotto 101 euroa siirrettiin Peuramaan hupitoimintaa pyörittävän kannatustoiminnan vapaaseen käyttöön. Siitä kiitos kaikille lahjoittajille ja huutajille.

Puttgardenissa vierailimme 5.7.
Harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tuolloin päässeet Puttgarden Golfiin tulemaan. Keli sangen kelvollinen, kenttä mahtavassa kunnossa, lätyt ja makkarat gourmet-luokkaa ja seura parasta laatua.
Vain 22 pelaajaa paikalla on minusta upean tilaisuuden laiminlyöntiä, josta pitäisi säätää tuntuva sakko syyttä poissaoleville. Toisaalta kyllähän korkea laatu useimmiten korvaa suuren määrän.
Talon nuoriherra Max Nyberg oli kenttämestarina virittänyt väylät huippukuntoon, leikannut raffit ja tasannut puttialustat sopivan liukkaiksi. Opastuksen ja järjestelyjen lisäksi hän myös grillasi maistuvat makkarat pelaajille. Pyyskäsen Anitan valmistamien herkullisen rapeiden lättyjen äärelle jonoa riitti kaiken aikaa.
Kenttä kierrettiin kahteen kertaan ja kun tulokset tarkastettiin, niin kolme joukkuetta olivat samoissa loppulukemissa. Joukkueiden keskinäinen paremmuus katsottiin uusintoina ykkösväylällä.
Voittajiksi pelasivat Miikka Karikoski, Ulla Rauhala ja Topi Rope; toiseksi tulivat Veikko Karkulehto, Risto Rekola ja Liisa Santanen sekä kolmanneksi joukkue Pekka Kilpiäinen, Erkki Taskinen ja Erik Henrikson.
Puttgardenin isännän Peter Nybergin lahjoittaman peurapaistin lähimmäksi lippua kilvassa voitti Camilla Sundman.

Hupitoiminnan puolesta heinäkuisin terveisin
Matti Santanen, 0500 654 231
matti.santanen@gmail.com
 

 

 

Hupisanomat 3 / 2017 Espoo 12.6./ms

Suvisessio keskiviikkona 21.6. klo 15.00 alkaen Pikku Peuralla

Kyseessä on kevytmielinen kesätapahtuma eli suvisessio, joka on tarkoitettu kaikille peuramaalaisille. Tapahtuma alkaa ns. lippukisalla Pikku Peuralta, josta chipaten ja putaten siirrytään klubille iltapalalle ja palkintojen jakoon.

Ohjelman esittely:

15.00 – 16.30. Lippukisa Pikku Peuralla, lähdöt pallorännin kautta.
Kisan idea on päästä mahdollisimman pitkälle ennakkoon annetulla lyöntimäärällä.
Pelaajille annetaan pistekortti, johon on merkattu lyöntimääräksi kentän par (27) + 1/3 tasoituksestasi. Jos tasoituksesi on esim. 21, niin saat loppulukemaksi 27 + 7 = 34 lyöntiä. Siihen paikkaan, mihin noilla lyönneillä pallosi pysähtyi, laitat kepin merkiksi ja sen päähän tuloskorttisi lipuksi. Pisimmälle päässyt on tietenkin kisan voittaja ja luulen hänen lippunsa lähtevän jo toiselle kierrokselle.
16.30 – 17.15. Chippi+puttikisa rangen greenillä. Voittaja on hän, joka yhdellä chipillä ja putilla on lähinnä kuppia. Luultavasti voittaja ratkaistaan uusintaottelulla klo 17.15 alkaen.
17.15 – 18.00. Puttauskilpa isolla greenillä. Shoot out -periaatteella etsitään 4 -6 hengen joukkueista jatkoon menijät, jotka keskenään kisaavat voitosta.
18.00 – siirrymme klubille nauttimaan pientä iltapalaa, palkitsemaan voittajat ja osallistumaan huutokauppafiilikseen.
Hupitoiminnan kannatusyhdistyksen hyväksi tapahtuvaan huutokauppaan toivomme sinun tuovan hauskoja ja ostajakunnan impulssiostoshaluja herättäviä artikkeleita. Käytetyt mailat ja kuluneet bägit harvoin ovat sellaisia.

Ilmoittautuminen Järjestelyjen vuoksi ja iltapalan menekin arviointia varten tarvitsemme ennakkoilmoittautumisen ja 15 euroa rahaa maanantaihin19.6. klo 16.00 mennessä, joko
a) Peuramaan caddiemasterille tai
b) Matti Santasen tilille FI35 2243 1800 0794 94.

Kutsu Puttgardeniin

Keskiviikkona 5.7. klo 11.00 alkaen menemme pelailemaan ja paisteleman plättyjä ja makkaroita Puttgardeniin.
Jokainen Peuramaalla pelannut on nähnyt kyltin Puttgarden, mutta harva on siellä vieraillut. Nyt on tulossa tilaisuus, joka kannattaa kokea. Tuohon Peuramaan kenttien keskellä olevaan kartanomiljööseen on taiten ja pieteetillä rakennettu aivan upea 9-väyläinen pitch & putt puistogolfkenttä.

Koska kenttä viritetään meitä varten ja ilmaisia makkaroita ei ole, niin 25 euron green fee/tarjoilu-maksun joudun osallistujilta ennakolta pyytämään.
Otan ennakkovarauksia vastaan yllämainitun tilin kautta.
9- reikäiselle kentälle yhteislähtönä mahtuu vain 36 pelaajaa, joten varatkaa paikkanne ajoissa.

Hupitoiminnan puolesta suviterveisin
Matti Santanen
0500 654231 matti.santanen@gmail.com

Hupisanomat 2 / 2017

Espoo 16.5./ms

Hupitapahtumia kaikille peuramaalaisille

Kuten aiemmassa tiedotteessa kerroin, Peuramaalla aloitti viime viikolla aivan uusi toimielin, Hupitoiminta. Muutamia tapahtumia on jo sovittu ja niistä päivämäärät ja lyhyt kuvaus ohessa.
Tämä on vasta esi-infoa allakkaan laittamista varten, tarkempaa sisältöasiaa ja ilmoittautumisneuvoja julkaistaan lähempänä ao. tapahtumaa.

Suvisessio keskiviikkona 21.6. klo 15.00 alkaen Pikku Peuralla

Tapahtuma on luonteeltaan kevytmielinen. Sessio alkaa Pikku Peuralta, josta chipaten ja putaten siirrytään klubille iltapalalle ja palkintojen jakoon. Tarkempi ohjelma on vielä työn alla, mutta ne jotka ovat olleet sennujen suvisessiossa, tietävät mistä on kysymys.

Olemme saaneet vierailukutsun Puttgardeniin keskiviikoksi 5.7. klo 11.00 alkaen
Jokainen Peuramaalla pelannut on nähnyt kyltin Puttgarden, mutta harva on siellä vieraillut. Nyt on tulossa tilaisuus, joka kannattaa kokea. Tuohon Peuramaan kenttien keskellä olevaan kartanomiljööseen on taiten ja pieteetillä rakennettu aivan upea 9-väyläinen pitch&putt puistogolfkenttä.

Kisajoukkueet arvotaan juuri ennen lähtöä ja yhteislähtönä kenttä kierretään kaksi kertaa. Peliurakan jälkeen istahdamme nauttimaan muurikkaplätyistä ja grillimakkaroista.

Koska kenttä viritetään meitä varten ja ilmaisia makkaroita ei ole, niin 20 -25 euron green fee maksun joudumme osallistujilta ennakolta pyytämään.
9- reikäiselle kentälle yhteislähtönä mahtuu vain 36 pelaajaa, joten olkaa valppaina ja seuratkaa Hupisanomien ilmoittelua aiheesta.

Puttiaiset palaavat ohjelmistoon

Lauantai-illaksi marraskuun 18. pvä on meille varattu Matinkylän Pirtti Puttiaisia varten.
Eikä siinä vielä kaikki, myös 6-miehinen orkesteri on tilattu elävöittämään tuota nostalgista iltaa.
Tietenkin silloin myös syödään ja nautitaan omaperäisestä viihdeohjelmasta.
Jos olet juuri tuolloin aikeissa lähteä lämpimiin olosuhteisiin golfaamaan tai mökille värjöttelemään, niin kehotan vielä harkitsemaan asiaa.

Onko ennakkointoa

Kaikkien näiden tilaisuuksien kulut rahoitetaan kassavirralla eli osallistujien määrä vaikuttaa suoraan osallistujakohtaiseen menoerään. Pientä riskiähän järjestelytouhuissa aina on, mutta sitä hieman helpottaisi, jos ennakkoon saisin aavistuksen mielenkiinnosta näitä tapahtumia kohtaan. Sitovia ilmoittautumisia en pyydä, ainoastaan esi-innokkuuden esiintuloa.

Uusia toimintaideoita ja niiden vetäjiä etsitään

Viikon vanhalla toimikunnalla ei vielä ole vetäjän lisäksi muita jäseniä, mutta jos tunnet intoa olla mukana Peuramaan Hupitoiminnassa, niin älä pitkään pidä kynttilääsi vakan alla. Tapahtumakohtaisten työryhmien perustaminen voisi olla kevein ja toimivin toimintatapa?Terkkuja.
Matti Santanen
0500 654 231
matti.santanen@gmail.com<br /> Hupisanomat 1/ 2017

Peuramaan toimikuntien joukkoon putkahti tällä viikolla uusi toimielin, Hupitoimikunta, jonka vetovastuuseen allekirjoittanut nimitettiin.

Toimi korvannee entisen Klubitoimikunnan, mutta sen tehtäväkuvaa on nimensä mukaisesti tarkoitus raskaasti keventää ja sen piiriin edelleen kuuluvat kaikki peuramaalaiset sukupuoleen, siviilisäätyyn, ikään, koulutukseen tms. katsomatta. Kaikkien huvittaminen lienee käytännössä ylivoimaista, mutta tärkeimpänä tavoitteena on löytää se yhteinen hiili, johon koko Peuramaan poppoo voisi yhdessä puhkua. Tapahtumiakin on jo mietitty, mutta kerrotaan niistä lisää päivien varmistuttua.

Olen Matti Santanen, enkä kirjoita sinulle ensimmäistä kertaa.
Ammoin vedin Peuramaan Klubitoimintaa muutaman vuoden, perustin Peuramaan Birkku lehdykän ja toimitin sitäkin 3 vuotta. Miehen ikään kasvettuani pääsin senioritoimikuntaan ja vedin sitä 8 vuotta. Nyt kun olen ollut vuoden sapattivapaalla, niin joutenoloon kyllästyneenä innostuin Hupitoiminta-aatteesta ja lupauduin touhuamaan sen parissa ainakin tämän vuoden ajan. 100 päivää koeaikaa on annettu muillekin viranhaltijoille, joten katsotaan syksyllä miten huvittavasti kesä on kulunut.

Terkkuja.
Matti Santanen
0500 654 231
matti.santanen@gmail.com

Vieritä ylös