Käyttäytyminen golfkentillä

Uutena asiana on tullut esille oikominen kentillä (jätetään pelaamatta väyliä välistä). Kentät tulee pelata väyläjärjestyksessä alusta loppuun. Jos jostain syystä ei jaksa tai sade uhkaa ym., kävellään kentältä pois klubille suorinta reittiä teitä ja polkuja pitkin pelaamatta yhtään loppupään väyliä. Esimerkiksi lauantaina 23.7. Junnu- ja Mid-mestaruuskisoissa 2 pelaajaa oli oikaissut kentällä ja tullut pelaamaan Vanhaa Peuraa kisapelaajien väliin. Eihän tällaista saa tapahtua.

Turvallisuus

Kenttähenkilökunnalla on etuajo-oikeus aina, odotetaan että he antavat luvan lyödä palloa. Kentillä on tänäkin kesänä ollut muutamia ”läheltä piti” -tilanteita, onneksi mitään vakavaa ei ole sattunut. Muistetaanhan myös huutaa FORE kuuluvalla äänellä ja näyttää mailalla suunta mihin päin pallo lähti.

Kenttä

Muistetaanhan paikata lyöntijäljet väylillä ja haravoida bunkkeritkin kunnolla, myös kävelyjäljet bunkkerissa. On hyvä ajatella asiaa siltä kantilta, että jos oma pallo sattuisikin olemaan siinä kohdassa mikä jää korjaamatta tai haravoimatta. Viheriöllä muistetaan myös käyttää griinihaarukkaa ja muitakin kun oman pallon alastulojälkiä saa korjata.

Pelinopeus

Valvojilta on tullut palautetta pelin sujuvuudesta kentillä. Kävellään reippaasti omalle pallolle ja ollaan valmiina lyömään palloa kun oma vuoro tulee (lyöntiin valmisteluineen saisi kulua korkeintaan 45 s). Jos pelaaja käyttää aikaa esimerkiksi 1 min joka lyöntiin ja pelaa tuloksen 80 aikaa kuluu 20 min enemmän ja kun peliryhmässä kaikki neljä pelaajaa tekee saman, aikaa onkin kulunut jo 1 tunti 20 min. Tällöin on aika mahdotonta päästä 4:n pelaajan peliryhmässä noin 4 tunnin kierrosaikaan. Pelatessa yritetään pysyä edellä olevan peliryhmän tahdissa ja jos jostain syystä menee pelaamiseen kauemmin aikaa, olisi hyvä vilkuilla taaksepäin ettei kerry jonoa ja päästää sitten nopeammat peliryhmät ohitse. Saa toki pelata nopeamminkin…..!

Hyvää kesän jatkoa kaikille Peuramaalaisille!

Mikael Räisänen

Kapteeni

Kommentoi

Vieritä ylös