Mestaruuskilpailut 20.-21.8.2011

Miesten ja naisten lyöntipelimestaruuksista kilpailtiin viime viikonloppuna. Mukaan oli saatu 16 naispelaajaa ja 56 miespelaajaa. Taso oli ennennäkemättömän kova, sillä viimeisin tasoitus, jolla miesten mestaruudesta pääsi taistelemaan oli 9,3. On hienoa, että klubilla on näin kova taso eikä pelaajia jouduta väkisin ”metsästämään” kilpailuun mukaan kuten monissa muissa seuroissa.

Lauantaina sekä miehet että naiset pelasivat kaksi kierrosta Vanhalla Peuralla lämpimissä, mutta erittäin tuulisissa olosuhteissa. Kenttä oli viritetty hyvään kisakuntoon kenttämestari Janne Hellströmin johdolla. Ensimmäisellä kierroksella parhaiten hermonsa lähes myrskytuulessa hallitsi nuori tulevaisuuden lupaus Timo Vesala, joka pelasi huikean tuloksen 68 lyöntiä. Erittäin läheltä Timon esityksiä seuranneena voi todeta, että pelaaminen oli todella ammattimaista ja helpon näköistä. Timon kierrokseen sisältyi mm. upea eagle väylälle 9. Timon lähimmät uhkaajat olivat viime vuosina Peuramaan mestaruuskisoissa dominoinut Niclas Hellberg tuloksella 72 sekä Mid kisoissa tällä kaudella vahvasti esiintynyt Jyri Siivonen samalla tuloksella 72 lyöntiä. Ennakkoon vedonlyöntitoimisto antoi tälle kolmikolle juuri alhaisimmat kertoimet, joten yllättävänä tätä kärkikolmikkoa ei voinut pitää. Mutta oliko voiton suhteen muhimassa iso yllätys? Toiselle kierrokselle lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa.

Naisten kisassa kärkipaikan ensimmäisen kierroksen jälkeen otti haltuun jo aiemmin tällä kaudella taitonsa raskaassa marathon kisassa näyttänyt Sanna Haavisto. Tälle kaudelle Master Golfista Peuramaalle siirtynyt Sanna pelasi ensimmäisen kierroksen tulokseen 80 lyöntiä. Lähimmät uhkaajat olivat Bettina Mandelin tuloksella 85 lyöntiä sekä Anniina Paatsama ja Sari Sarahonka tuloksilla 86 lyöntiä. Kaikki oli vielä naisten kisassa myös avoinna.

Toisella kierroksella Peuramaan suuruus, maajoukkuemies Niclas Hellberg näytti kaikille miksi hän kuuluu Suomen parhaimpien pelaajien joukkoon. Niclas sai tuulisissa olosuhteissa putterin lämpimäksi ja pelasi huikean tuloksen 66 lyöntiä ja kärkipaikka oli vaihtunut. Niclaksen kierros piti sisällään 5 birkkua eikä yhtään bogia. Huikea kierros kertakaikkiaan! Timo Vesala ei pystynyt samanlaiseen tykitykseen kuin ensimmäisellä kierroksella ja tuloksella 75 lyöntiä hän oli ratkaisevalle sunnuntain kierrokselle lähdettäessä viisi lyöntiä Niclasta perässä. Kolmantena oli tässä vaiheessa Jyri Siivonen, joka esitti takuuvarmaa peliä koko lauantain. Tuloksilla 72-73 hän oli jäänyt Niclaksesta kuitenkin jo 7 lyönnin päähän. Jännittävä finaalipäivä oli tiedossa.

Naisten puolella Sanna Haavisto jatkoi varmoja otteitaan ja pelasi toistamiseen tuloksen 80 lyöntiä. Anniina Paatsama nipisti ensimmäisestä kierroksestaan neljä lyöntiä pelaten tuloksen 82 ja ennen viimeistä kierrosta oli Sannan lähin haastaja tosin jo 8 lyöntiä jääneenä. Kolmannelle sijalle ennen viimeistä kierrosta nousi Netta Niemipelto, joka pelasi hienon tuloksen 79 lyöntiä. Bettina Mandelin pelasi lauantaina tulokset 85-85 ja oli vielä mitalitaistossa mukana. Hanna-Mari Reiman oli hienosti viidentenä vielä mitalinsyrjässä kiinni pelaten toisen kierroksen tulokseen 85 lyöntiä. Hanna piti henkilökunnan toiveita yllä mitalista muiden työntekijöiden pelaten itsensä miesten puolella ulos mitalitaistosta jo hyvissä ajoin.

Sunnuntaina tuuli oli laantunut ja 32 parasta miestä sekä 12 parasta naista pääsivät nauttimaan finaalipäivän kihelmöivästä tunnelmasta aurinkoisessa säässä Porkkalan kentällä. Sää oli mitä oivallisin koville tuloksille. Miesten puolella neljäntenä hyvillä kierroksilla (79-77) ollut Tom Grönlund joutui valitettavasti jättämään leikin kesken kovan kuumeen vuoksi. Mies oli jäänyt 11 lyönnin päähän mitalisijasta, joten mahdollista ihmenousua mitaleille emme sairastumisen vuoksi päässeet kuitenkaan näkemään. Mitalit olivat siis käytännössä jo jaettu, mutta kuka nousisi korkeimmalle korokkeelle?

Sunnuntaina nähtiin kovia tuloksia edelleen huippukuntoisella Porkkalan kentällä: Kilpailun paras vasuri Janne Kumpulainen nousi neljänneksi tuloksella 76 lyöntiä. Markus Muukkonen pelasi nuoruuden innolla myös 76 lyöntiä nousten lopputuloksissa viidenneksi. Nuori 15 -vuotias junnulupaus Teemu Koskinen pelasi upean tuloksen 78 lyöntiä nousten lopputuloksissa kahdeksanneksi sijalta 26. Huikea nousu! Mies kyykytti samassa ryhmässä pelanneita kokeneempia konkareita Harri Kähöstä ja allekirjoittanutta 100-0! Jyri Siivonen pelasi kärkiryhmän ulkopuolella toiseksi viimeisessä lähdössä tuloksen 81 lyöntiä ja sijoittui kilpailussa pronssille. Timo Vesala nappasi hopeaa pelaten viimeisenä päivänä hyvän tuloksen 74 lyöntiä. Yksi oli kuitenkin jälleen ylitse muiden. Niclas Hellberg pelasi ilmiömäisen kierroksen 67 lyöntiä, joka on samalla uusi kenttäennätys Porkkalassa. Aiemmin tällä kaudella Finnish Tourilla pelattu kenttäennätys 68 lyöntiä oli paperia Niclaksen käsittelyssä. Niclaksella oli jopa varaa tehdä tuplabogi väylälle 16, joten alle 65 lyönnin kierros on realismia tälle kaverille tulevissa karkeloissa. Yhteistuloksella -9 (72-66-67) Niclas Hellberg voitti mestaruuden loppupeleissä ylivoimaisesti 12 lyönnin erolla. Mainitsemisen arvoista on vielä se, että Niclas pelasi Porkkalan ensimmäiset yhdeksän reikää 29 lyönnillä. Allekirjoittanut ei ole tainnut kyetä vastaavaan tulokseen tällä kaudella edes Pikku Peuralla.

Naisten puolella Anniina, Netta ja Bettina lähtivät ajamaan takaa Sannaa. Bettina pelasin tuloksen 92 lyöntiä jääden neljänneksi lopputuloksissa. Netta Niemipelto jatkoi hienoja otteitaan ja sijoittui pronssille pelaten tuloksen 82 lyöntiä. Anniina Paatsama kiri hyvin parantaen joka kierroksella tulostaan, viimeisen kierroksen 78 lyöntiä ja samalla naisten koko viikonlopun paras tulos riitti tällä kertaa hopeaan. Sanna Haavisto pelasi koko viikonlopun varmaa peliä (80-80-82) ja voitti mestaruuden neljän lyönnin turvin. Sannalla on mahdollisuus himoittuun triplaan, sillä hän on naisten reikäpeleissä edennyt jo finaaliin ja parireikäpeleissä hän on peliparinsa kanssa jo välierissä. Onnea ja menestystä näihin peleihin!

Yhteenvetona viikonloppu oli mahtava ja taso oli odotetun kova. Onnittelut vielä Niclakselle ja Sannalle mestaruuksista ja onnittelut myös muille mitalisteille!

Erkko Heikkinen

Kommentoi

Vieritä ylös