Ohjeita ukonilman varalle

Pelaaminen ukkosella on vaarallista; golfmaila ja sateenvarjo ovat hyviä ukkosenjohdattimia ja salama voi olla tappava. Ukonilman yllättäessä kesken pelikierroksen tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

Jos ukonilma uhkaa ja ukkospilviä on näkyvissä, seuraa tilannetta tarkasti.
Jos jo sataa, jyrisee ja salamoi (vaikka kauempanakin), lopeta pelaaminen heti ja poistu kentältä. Salama ei iske aina samasta kohtaa pilveä ja et voi salaman ja jyrähdyksen perusteella laskea miten lähellä ukkonen on.

Kentällä on taukomökkejä, joihin voi mennä ukkosta suojaan. Valvojan ollessa paikalla, hän voi keskeyttää pelin ja valvojan ohjetta on ehdottomasti noudatettava. Valvoja keskeyttää pelin soittamalla torvea, yksi pitkä merkkiääni tarkoittaa, että peli on keskeytettävä heti ja on hakeuduttava suojaan. Kaksi lyhyttä merkkiääntä tarkoittaa sitä, että vaara on ohi ja peli voi jatkua. Huom. Kun peli on keskeytetty valvojan tai jonkun muun henkilökuntaan kuuluvan toimesta, kenttä on kiinni ja peliä EI saa jatkaa edes omalla vastuulla. Eli pelin jatkaminen on ehdottomasti kielletty kun peli on valvojan toimesta puhallettu poikki. Mikäli pelit kentällä on keskeytetty eikä kentälle päästetä pelaajia, ei myöskään harjoittelualueilla saa harjoitella!

Ota itse vastuu omasta turvallisuudestasi; golfkentän henkilökunta pyrkii informoimaan ukkoskuuroista, mutta aina ei ole henkilökuntaa paikalla, esim. myöhäisillä iltalähdöillä. Tällöin pelaajan täytyy itse ymmärtää keskeyttää peli ukkosen uhatessa. Kannattaa olla järkevä asian kanssa, ja minimoida riskit, vaikka olisi kuinka hyvä kierros meneillään. Se viimeinenkin väylä/lyönti voi olla kohtalokas.

Ukkosen jälkeen peliä jatketaan siltä väylältä ja paikalta, mihin peli keskeytyi ukkosen alkaessa.

Ukkosen vuoksi lähtöajat eivät siirry eteenpäin.

Alla vielä linkki Golfpisteen uutiseen, jossa kerrotaan miten salamalta tulee suojatua golfkentällä.

LINKKI: GOLFPISTEEN UUTINEN AIHEESTA

Kommentoi

Vieritä ylös