PÄIVITYS GOLFKENTTIEN TILANTEESTA PEURAMAALLA

Talvi on ollut tähän asti hyvin poikkeuksellinen. Kenttien kannalta kulunut talvi ei ole ideaali, muttei myöskään pahimmasta päästä. Nyt näyttää siltä, ettei leuto talvi ole aiheuttanut minkäänlaista tuhoa griineillä tai muuallakaan kenttä-alueella. Todellisen tilanteen näemme kuitenkin vasta myöhemmin keväällä. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin varsin lupaavalta. Toivotaan, että lopputalvesta/alkukeväästä tulee säiden puolesta suotuisa ja saamme avattua kentät keväällä hyvässä kunnossa.

Monilla kentillä on pelattu talven aikana, mutta Peuramaalla ei. Usein olemme ensimmäisten avaavien kenttien joukossa keväällä ja moni onkin saattanut miettiä, miksi Peuramaalla kentät on pidetty vielä kiinni. Talvi on ollut erittäin sateinen, jonka johdosta kentät ovat Peuramaalla erittäin märkiä. Säiden puolesta pelaaminen olisi toki joinain päivinä ollut mahdollista, mutta mielestämme järkevin ratkaisu on ollut pitää kentät vielä tässä vaiheessa kiinni. Pelaaminen erittäin märällä kentällä ei ole mielekästä ja runsaat pelaajamäärät tässä tilanteessa voivat vaikuttaa kenttien kuntoon negatiivisesti. Märällä kentällä runsas kävely tiivistää maata ja tämä taas vaikeuttaa ruohon kasvua keväällä. Emme halua kenttien kunnon kannalta ottaa minkäänlaisia riskejä tässä vaiheessa vuotta. Paras tulos syntyy, kun pidetään maltti ja annetaan kenttien rauhassa levätä kevättä ja tulevaa kautta varten.

Golfkauden starttaaminen poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa kevättä vaatisi nyt runsaasti sateettomia päiviä. Pahin skenaario kenttien kunnon kannalta olisi se, että vielä tässä vaiheessa tulisi pidempi yhtäjaksoinen pakkasjakso. Tämä voisi aiheuttaa tuhoa kentillä, koska pinnalla ei ole lainkaan suojaavaa lumikerrosta. Pitkän ajan ennusteissa tällaista ei kuitenkaan onneksi näillä näkymin ole tiedossa.

Range pyritään avaamaan heti, kun pallojen kerääminen onnistuu normaalisti. Pikku Peura (par 3 kenttä) avataan varmasti ennen isoja kenttiä, mutta vielä on liian aikaista antaa minkäänlaisia arvioita avaamisesta. Mukavaa golfkauden odotusta!

Terveisin,

Petter Sjöblom, Peuramaa Golf

Vieritä ylös