Peuramaan lyöntipelimestaruuskisojen loppuraportti

Peuramaan SCR mestiksissä oli mukana 96 pelaajaa, (miehiä 88 ja naisia 8) varsin kunnnioitettava määrä pelaajia. Monilla muilla klubeilla mestikset pelataan huomattavasti pienemmällä porukalla, Peuramaalla etenkin miehille mestikset ovat selkeästi kauden kohokohta. Keskiarvo tasoitus osallistujilla oli n. 4,5, mikä kertoo sen tosiasian, että pelimiehiä Peuramaalla on paljon ja mestisten taso yleensä melko kova.

Tänä vuonna mestis sää oli varsin hyvä, tosin viikonloppuna tuuli yltyi etenkin sunnuntain päätöskierrokselle erittäin voimakkaaksi. Voimakas tuuli vaikuttikin tulostasoon paljon. Perjantaina selvittiin muutamalla isolla sadekuurolla ja vain n. 15 minuutin pelin keskeytyksellä ukkosen jyristessä lähellä. Alkukaudesta kentät tai oikeastaan griinit olivat heikossa kunnossa, mutta nyt kentät olivat kokonaisuudessaan aivan huikeassa kunnossa. Griinit olivat perinteisen liukkaat ja etenkin lauantaina voi sanoa Porkkalan griinien olleen virheettömät ja mahdollisesti suomen nopeimmat. Iso kiitos tästä koko kenttähenkilökunnalle!

Naisten puolella taso jäi vaatimattomaksi, mutta mestaruustaisto oli kuitenkin tiukka. Elisa Vahtokari onnistui uusimaan mestaruutensa ja voitti toiseksi tulleen Anniinan Paatsaman vain yhden lyönnin erolla. Pronssia nappasi Netta Niemipelto. Ennakkoon kovimmat pelurit pitivät siis pintansa naisten puolella. Tuulen kovuudesta sunnuntaina kertoo varmasti se, että yksikään nainen ei päätöskierroksella onnistunut pelaamaan alle 90 lyöntiä.

Miesten puolella mös ennakkoon kovimmat mitalisuosikit pitivät pintansa. Henrik Kontro esitti huikeaa golfia pari kierrosta ja pääsi lähtemään ratkaisevalle kolmannelle kierrokselle selkeän tuntuisessa kahdeksan lyönnin johdossa ennen kestomenestyjä Jyri Siivosta. Jyri esittikin sunnuntain kierroksella huikean kirin pelaten tiukassa säässä upean 73 lyönnin kierroksen. Viimeisellä väylällä ei dramatiikkaa puuttunut, suuri yleisömassa oli kerääntynyt viheriön ympärille jännittämään lopullista ratkaisua. Miesten välinen ero oli huventunut yhteen vaivaiseen lyöntiin ja Jyri ei helpottanut Henkan tilannetta laittamalla viimeisen avauksen noin viiteen metriin. Henkan avaus suuntautui tuulen mukana oikealle kummun viereen haastavaan chippipaikkaan. Henkka onnistui chipissään loistavasti pallon päätyen noin kolmeen metriin. Jyrillä oli hyvä mahdollisuus laittaa birkkuputti sisään ja päästä vähintään uusintaan, mutta harmillisesti alamäkeen putattu putti lipui reiän vierestä ohi muutaman metrin pitkäksi. Henkka oli tuskaillut putin kanssa koko kierroksen, mutta tämän mestaruuden kannalta tärkeän putin hän upotti kylmän viileästi keskeltä kuppiin. Jyri pääsi jälleen lähelle, mutta vielä mestaruus antaa odottaa itseään. Ehkä ensi vuonna? Kolmanneksi miesten sarjassa sijoittui viime vuoden voittaja Timo Vesala, jonka mestaruushaaveet murenivat muutamaan virheeseen toisella kierroksella.

Onnittelut mestareille sekä muille mitalisteille ja kiitos kaikille osallistujille hyvistä kisoista!

TULOKSET

Peuramaa Golfin mestareiksi tänä vuonna pelasivat Elisa Vahtokari ja Henrik Kontro (kuvassa 2. ja 3. oikealta). Kuvassa myös muut palkitut (vasemmalta oikealle) Timo Vesala (3.), Jyri Siivonen (2.), Netta Niemipelto (3.), Anniina Paatsama (2.), sekä Pikku Peuran mestari Veeti Mähönen.

Kommentoi

Vieritä ylös