Tasoituksen vuositarkastus

Tasoitusten vuositarkastus (AHR) vuodelta 2015 on tehty Peuramaa Golf Hjortlandet Golf ry:n jäsenille.

AHR (Annual Handicap Review) on pakollinen kaikille Euroopan Golfliittoon (EGA) kuuluville maille, siis myös Suomelle. AHR:n tarkoituksena on saada pelaajan tasoitus oikeanlaiseksi, jos se on kauden aikana laskenut tai noussut merkittävästi.

AHR-laskenta tehdään automaattisesti kaikille niille pelaajille, joilla on kaudella 2015 ollut nk. virallinen/ EGA tasoitus (tasoituskortteja on jätetty vähintään 4 kpl vuoden 2015 aikana). Tarkistusta varten tarvitaan bogeypistetiedot vähintään 8:sta kausilla 2015 ja 2014 pelatuista tasoituskierroksista (kilpailut ja harjoituskierrokset). Jos pelaajalla on 4-7 kierrosta kaudelta 2015, niin nämä kierrokset täydennetään 8 kierrokseen käyttämällä edellisen kauden (2014) viimeisiä kierroksia. Jos pelaajalla on enemmän kuin 8 tasoitustulosta kaudella 2015, nämä kaikki huomioidaan tarkistuslaskennassa.

NexGolf-ohjelma on tehnyt tasoitusten vuositarkastuksen ja siitä seurannet tasoitusmuutokset automaattisesti NexGolfin jäsentietoihin. Kukin aktiivisen EGA tasoituksen omaava jäsen voi jäsentiedoistaan (”Tasoitushistoria”) käydä katsomassa omalta kohdaltaan, muuttiko vuositarkastus tasoitusta. Vuositarkastus on voinut joko nostaa tai laskea jäsenen tasoitusta. Mahdollinen muutos voi olla -2.0, -1.0, +1.0 tai +2.0. Jos tasoitus ei ole aktiivinen (ei-aktiivinen EGA tasoitus), ko. tarkastusta ei voida tehdä, koska vertailutietoja ei ole riittävästi. Tällöin ei myöskään tuosta vuositarkastuksesta ole mainintaa jäsentiedoissa.

Vuositarkastusta ei tehdä, jos jäsenen tasoitus on yli 36 (nk. klubitasoitus).

Tasoituksen voi kauden aikana aktivoida EGA-tasoitukseksi jättämällä 3 tasoituskorttia kuuden viikon aikajakson aikana ja se siirtyy aktiivisena tasoituksena seuraavalle vuodelle, jos kauden aikana on jätetty vähintään 4 tasoituskorttia.

Kommentoi

Vieritä ylös