Captain's Shootout 2022


2022 Captain’s Shootout pelattiin sunnuntaina 02.10 hyvässä säässä. Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa pelattavat väylät olivat Porkkalan kentällä, alkuväylät 1-5, erikoisväylänä 12 teeboksista 15 greenille ja loppuhuipennus väylillä 16-18.

Kaksikymmentäkaksi pelaajaa osallistui perinteiseen kisaan, mistä ei tiukkoja tilanteita, upeita onnistumisia ja draamaa puutu. Kilpailuun lähdettiin kahdessa 6 pelaajan ja kahdessa 5 pelaajan ryhmässä, ideana että jokaisesta ryhmästä putoaa aina väylän huonoimmat tuloksen tehnyt pelaaja, tasatuloksessa putoaja ratkaistiin chippikisassa (5 pelaajan ryhmät saivat pelata 1 väylän ilman pudotusta). Näin edeten väylälle 16 tultaessa oli 4 pelaajaa jäljellä.

Loppuhuipennukseen väylille 16-18 lähtivät Henrik Kontro, Torsti Sihvola, Ari Keränen ja Aleksi Heikkinen. 16 greenillä Ari upotti pitkän par putin ja oli Torstin vuoro siirtyä katsojien joukkoon, 17 greenillä Ari ja Henkka ratkaisivat jatkopaikan chippikisassa ja jatkoon meni Henkka. Väylän 18 teeboksiin marssivat siis Aleksi ja Henkka. Kapteenin hetken mielijohteesta lyöntipaikka siirtyi keltaisilta valkoisille. Henkan avaus keskelle greeniä, Aleksin lyönti taas päätyi greenin vasemmalle puolelle bunkkeriin. Henkalle 2 putin par ja Aleksille sand save eli tuloksena hänellekin par. Chippikissa molemmilta hyvät suoritukset, mutta Aleksilla hieman parempi ja kisan voitto hänelle.

Mitalikolmikko kuvissa vasemmalta oikealle, Aleksi Heikkinen, Henrik Kontro, Ari Keränen.