Kentänhoito tiedottaa

Ajankohtaiset terveiset kentänhoidoltamme!

V. 39 Nautitaan hienoista syyspeleistä!

Kohta ollaan lokakuun puolella mutta säät suosivat golffaajia! Kentät ovat kauniissa syysväreissä, mutta ennen kaikkea kuivat ja hienossa kunnossa. Maanantaina alkaa Porkkala väylien kylvö sekä hiekoitus, ja sama jatkuu Porkkalan valmistuttua tiistaina tai keskiviikkona Vanhan Peuran puolelle. Myös Vanhan Peuran väylien holkitus jatketaan loppuun. Lyöntipaikkojen hiekoitus ja harjaus sekä Pikku Peuran greenien pystyleikkuu sekä kylvö tapahtuu mahdollisuuskien mukaan lähiaikoina. Leikkuita ei enää paljoa ole kun lämpötilat (etenkin öisin) ovat niin alhaisia. Greenien leikkuukorkeutta on nostettu 1,00mm (eli 3,50mm leikkuukorkeus) eikä niitä leikata enää joka aamu. Greeneiltä poistetaan kaste käsin leveällä harjalla niinä aamuina kun leikkuuta ei suoriteta. Kaste poistetaan jotta tauti- ja homeriski vähentyisi, mutta myös että pallo rullaisi nopeammin.


V. 38 Syksyn hoitotoimenpiteitä

Edellisinä viikkoina Porkkalalla tehtiin talvivalmisteluja, ja runsaiden sateiden jälkeen kenttä on nyt vehreämpi ja paremmassa kunnossa kuin mitä se on ollut koko kautena. Tällä viikolla vuorossa on Vanha Peura, jossa tehdään lyöntipaikkojen holkitus ja kylvö sekä väylien pystyleikkuu, holkitus, kylvö ja hiekoitus. Holkitus-papanat poistetaan kentältä mahdollisimman nopeasti, pahoittelemme kuitenkin jos näistä aiheutuu haittaa pelille. Muistetaan että nämä ovat välttämättömiä toimenpiteitä talvehtimisen ja tulevien kausien osalta. Porkkala 12 väylä-wc on poistettu käytöstä loppukaudeksi. Hienojen väylien lisäksi sekä greenit että greenien ympärykset ovat hienossa kunnossa, kummallakin kentällä. Nautitaan syyspeleistä ja kauneista väreistä.


V. 36 Kentän holkitus

Peuramaa golfin syystyöt pyörähtävät isomman käyntiin tällä viikolla. Kuten aiemmin on tiedotettu, on pelipinnoilla kasvin kannalta liiaksi kuitua, jota nyt aletaan poistamaan. Työt aloitetaan Porkkalan väyliltä tiistaina 6.9 ja jatkuvat aina siihen asti, kunnes kaikki 18:sta väylää on holkitettu. Samaan aikaan pyritään tekemään Porkkalan puolen lyöntipaikat, mutta se katsotaan resurssien mukaan ensi viikon aikana.


Holkituksen tarkoituksena on nostaa/poistaa kasvualustasta kuitua pois. Työssä on muutama vaihe, joka hetkellisesti haittaa hieman pelaamista. Koska kuidussa on myös hieman hiekkaa mukana, tulemme holkituksen jälkeen odottamaan hetken aikaa, että "papanat" kuivuvat, jonka jälkeen ne verkotetaan/harjataan. Näin ollen saamme kuidussa olevan hiekan talteen, eikä turhaan kerätä sitä pois. Harjauksen jälkeen papanat kerätään koneellisesti pois. Seuraavalla viikolla väylien heikoimmat kohdat kylvetään ja hiekoitetaan. Holkituksella saamme kasvualustaan lisää vedenläpäisevyyttä, tehostettua kasvin ravinteiden ottoa, vähennettyä tauti painetta, lisättyä hapen määrää ja paremman pelipinnan tulevaisuudessa.


Syksyn aikana Peuramaan jokaiselle pelialueelle tullaan tekemään kentän kuntoa parantavia toimenpiteitä, joista infotaan viikottain. Kuten mainittua, työt haittaavat pelaamista vain marginaalisesta.


Alla löytyy havainnolistava kuva!


1. Optimaalinen kuidun määrä on noin sentin verran. Osalla Peuramaan väylistä kuitua on jopa 6 cm

2. Kastelulla on vaikea saada hyvää lopputulosta, koska kuitu läpäisee vettä todella huonosti. Vesi tulisi saada tasaisesti koko kasvualustaan.

3. Holkituksen hyödyt


V. 35 Säät kylmenevät

Öisin lämpötila lähenee jo nollaa mutta päivisin aurinko vielä lämmittää. Tiesitkö että yön kylmin hetki on kun aurinko nousee? Muistetaan ettei jäätyneelle kentälle tai harjoitusalueelle saa mennä. Golfkentät on parhaimmillaan loppukesästä. Kentällä leikataan vielä normaalisti. Heiniä poistetaan kentältä ja kaisloja raivataan lammikoista. Bunkkereiden reunat ruiskutettiin rikkatorjuntaaineella. Kenttiä ja ennen kaikkea griinejä aletaan myös pikkuhiljaa hoitamaan syys- ja talvikuntoon. Nämä ovat mm. ruiskutukset, ilmastukset, pystyleikkuut ja holkitukset. Suoritamme myös kylvöä mahdollisuuksien mukaan. Molempien kenttien greenit syväilmastettiin viikonvaihteessa. Hoitotoimenpiteet hoidetaan aina niin että ne vaikuttavat peliin mahdollisimman vähän. Kenttähenkilökunnan tiimi pienenee kun kesä- ja kausityöntekijät palaavat koulun penkille.


V. 34 Syksy lähestyy mutta kentän kunto senkun paranee

Vihreää on ja nurmi kasvaa. Kentänhoito keskittyy tavallisiin leikkuutehtäviin. Myös vesiesteiden reunoja siistitään ja kaislikoita raivataan Peuramaan kaislaleikkuri-"veneellä". Kuolleita puita ja pensaita poistetaan kenttäalueilta. Perjantaina Vanhan Peuran greenit saavat syyskauden ensimmäisen syväilmastuksen. Pyrimme aina isompien greenitöiden jälkeen palauttamaan greenit mahdollisimman hyvään pelikuntoon, mikä tarkoittaa mm. leikkuuta, puhallusta ja jyräystä.


V. 33 Mestis-viikko

Tämän viikon viikonloppuna pelataan Peuramaan mestaruuskisat. Viikon aikana kentällä ei tehdä mitään suurempia hoitotoimenpiteitä jotta pelipinnat olisivat mahdollisimman hyvät ja tasaiset. Ruohoa leikataan paljon, ja harkitaan tarkkaan leikkuupäivät jotta nurmet olisivat oikeissa pituuksissa kisaviikonloppuna. Greenien leikkuukorkeus pudotetaan (3,00mm -> 2,70mm) ennen viikonloppua. Viikon aikana molempien kenttien greenejä ruiskutetaan.

Joka viikonloppu kauden aikana on kentänhoidosta ainakin kolme työntekijää paikalla, sekä lauantaisin että sunnuntaisin. Tavallisesti pallot kerätään rangelta, ja kaikki greenit leikataan 5:30 alkaen. Kisaviikonloppuna töitä on vähän enemmän, kun leikkuun ja pallokeruun lisäksi reiät vaihdetaan ja greenit jyrätään, tarpeen mukaan myös bunkkerit haravoidaan.


V. 32 Mestaruuskisat lähestyvät

Vanhan Peuran tee-boksit saivat maanantaina lannoituksen. Greenit ruiskutetaan nestemäisellä lannoituksella. Bunkkereita parannetaan, hiekan määrä tarkastetaan ja hiekkaa siirretään bunkkerin sisällä jotta joka kohdassa olisi tasaisen paljon hiekkaa. Porkkalan greeneille tehdään kylvöt, ilmastukset ja hiekoitukset. Näiden lisäksi tavalliset leikkuut ja jyräykset. Klubitalon ja rangen välimaastossa maadoitetaan sähkökaapeli uutta sähkökaappia varten, mikä puolestaan mahdollistaa uusia hienoja asioita.


V. 31 Leikkurit

Ollaan elokuun puolella ja kentänhoidolle se tarkoittaa paljon leikkuuta. Leikkaamme päivittäin ja ruiskutamme myös kasvunsäätöä.

Peuramaalla on valtava konekanta, suurin osa koneista on Toro-merkkisiä musta-punaisia koneita. Hybriditeknologiaa on jo monessa leikkurissa. Hybridileikkurit eivät toimi aivan kuten hybridiautot, vaan jokaisen leikkuuyksikön oma moottori toimii hydrauliikan sijaan sähkömoottorilla jotka saavat sähköä generaattorista. Väylät, tee-paikat, foregreenit, approachit ja greenit leikataan hybridileikkureilla. Hybriditeknologialla vähennetään sekä polttoaineen kulutusta että riskiä öljyvuodolle. Raffileikkurit ovat suurimpia leikkureita, ja ne käyttävät Smart-energy-toimintoa jossa tietokone automaattisesti säätää moottorin ja leikkuuyksiköiden moottoreiden kierrosten määrää maastosta ja leikattavasta riippuen. Leikkureiden lisäksi Toro-merkkiä löytyy meidän greenijyristä, bunkkerikoneista, ruiskutusautoista ja lava-autoista, joista muutama täysin sähköllä kulkevaa.

Leikkuuyksikkö on leikkurin alla sijaitseva yksittäinen leikkuri, raffileikkureissa näitä on 7, väyläleikkureissa 5 ja greenileikkureissa 3 jne. Kaikki paitsi raffit ja semiraffit leikataan kelaleikkureilla jossa näkyvät terärullat pyörivät eteenpäin. Terärullan alapuolella maata pitkin liukuu vastaterä, ja kun ruoho (2-14mm korkea) joutuu näiden väliin se katkeaa juuri toivottuun korkeuteen puskien leikkuujätteet näyttävästi eteenpäin. Toinen leikkuutekniikka on monille tutumpi kotileikkurista, vaakatasoleikkurissa on omalla moottorilla varustettuja kupuja joidenka alla pyörii kaksipäinen terä (leikkuukorkeus noin 20-50mm). Greeneiltä, foregreeniltä ja approachilta sekä tee-paikoilta leikkuujäte kerääntyy yksikön etuosassa roikkuvaan koppaan, kun taas muilla alueilla terä rikkoo nurmen niin pieneksi ettei leikkuujätettä aina huomaa. Jos leikkuujätettä kuitenkin jää enemmän tai se on märempää voidaan turbiinipuhaltimella hieman avustaa levittämistä.

Leikkurit on tasapainoitettu ja renkaat tarkkaan suunniteltu ettei viheriölle tai muulle pelipinnalle jää renkaanjälkiä. Peuramaan leikkureissa on auton penkin tavoin säädettävät jousitetut istuimet, istuinlämmitys, turvavyö, valot, säädettävä ohjauspyörä ja isoimmissa jopa vakionnopeudensäädin.


V. 30 Peuramaa numeroina

Koko viikon paljon leikkuuta. Tiistaina Porkkalan greenit pystyleikattiin sekä hiekoitettiin.


Peuramaa on yksi suomen suurimmista golfkeskuksista kahdella 18-reikäisellä kentällä, yhdellä 9-reikäisellä par-3 kentällä sekä isolla rangella ja kolmella harjoitusgreenillä ja alueella, noin 130 hehtaarin kokoisella alueella. Vuonna 2021 Vanhalla Peuralla ja Porkkalassa pelattiin yhteensä yli 70 000 kierrosta.

Peuramaalla on yhteensä 49 viheriötä. Viheriöiden koot vaihtelevat 94 neliömetristä (Pikku Peura 5) aina 656 neliömetriin (Vanha Peura 9). Greenit leikataan joka aamu kauden aikana ja leikkuukorkeus on 0,1mm tarkkuudella. Reikiä greeneillä on yhteensä 63 kappaletta.

Tee-bokseja on yhteensä 88 kappaletta, joista 79 leikataan. Bunkkereita on 123 kappaletta. Vesiesteitä on 22 kappaletta.

Rangella on noin 50 lyöntipaikkaa joista muutama lyöntikatoksen alla. Rangen kokonaispinta-ala on 29 000 neliömetriä. Rangen palloautomaattiin mahtuu 43 000 palloa. Päällystettyjä asiakaspaikkoja on yhteensä 300 kappaletta (range + klubi).

Kesän kuivimpina aikoina Peuramaalla kastellaan noin 1 500 000 litraa vuorokautta kohden. Kasteluvesi tulee Vanha Peura 16 järvestä. Kastelun jälkeen vesi imeytyy maahan ja palaa alempiin vesiesteisiin, josta se pumpataan ylös Porkkala 14 vesiesteeseen, ja sieltä taas kulkee alas Vanha Peura 16 järveen.


V. 29 Kentänhoitajan päivä

Viime viikko oli sateinen, tästä viikosta on luvattu aurinkoista ja lämmintä = kenttä vihertää ja nurmi kasvaa. Kentällä leikataan paljon, tänä viikkona myös lannoitusta ja ruiskutusta.


Herätyskello soi jokaisella mahdollisimman myöhään, sitten vaatteet päälle ja menoksi. Jotkut syö aamupalansa kotona, autossa, junassa, aamupalaverissa tai vasta myöhemmin aamupäivän kahvitauolla. 5:30 jaetaan tehtävät ja juodaan kahvia. Jokainen saa aamun ensimmäisen tehtävän, johon tehtävästä riippuen menee 3-8h. Aamun tehtävä on aina tärkein, jotta hommat saadaan hoidettua ennen pelaajia eikä jäädä tukkeeksi. Kaikki aamutehtävät alkavat klubilta ja ykköstiiltä ja liikkuvat siitä eteenpäin. Jos tehtävä on esimerkiksi greenien leikkuu, jyräys tai reikien vaihto, on valmis jo kahvitauoksi (8-9 aikaan) ja jatkaa loppupäivän muiden auttamisessa tai muissa tehtävissä. Päivän toiset tehtävät eivät ala ykköstiiltä tai mene pelikentän mukaan, se voi olla ympäri kenttää, jokin tietty kohta tai alkaa 18. reiältä, josta lähdetään ”vastapalloon”. Silloin tapaamme jokaisen pelaajaryhmän vain kerran, kun liikumme vain heidän ohi. Lounasta syödään joko huoltohallilla omia eväitä tai Ravintola Peuran lounasbuffet 11-12 aikaan. Työpäivä päättyy aikaisintaan 13:30, mutta ahkerat työntekijät jatkavat mieluusti aurinkoisessa säässä ja haluavat saada työtehtävät valmiiksi, jotta seuraavana päivänä voi aloittaa uudella työtehtävällä. Päivän lopuksi jokainen pesee koneensa. Työpäivän jälkeen jotkut jäävät pelaamaan, loput lähtevät kotiin.

Jokaaamuiset tehtävät ovat greenien leikkuu sekä rangepallojen keruu. 2-3 kertaa viikossa leikataan foregreenit, approachit, semiraffit, väylät ja teepaikat. Reiät vaihdetaan 3-5 kertaa viikossa. Bunkkerit ajetaan 2-4 kertaa viikossa. Raffeja on kaikista eniten ja niitä leikataan 5 päivää viikossa. Range leikataan kerran viikossa. Peuramaalla on kolme kenttää, aamun leikkuut alkavat harjoitusalueilta, Vanhalta Peuralta ja Porkkalasta, ja kun ne ovat valmiit siirrytään Pikku Peuralle. Jotkut leikkuut suoritetaan yhdellä kentällä kerrallaan, jotkut toiset suoritetaan molemmille samaan aikaan samana päivänä, tämä vaatii jo taktikointia pelaajien välttämiseksi.

Tavallisia iltapäivätehtäviä ovat bunkkereiden kitkeminen, rikkaruohojen siimaus ja monet muut pienemmät tehtävät, jotka edistävät kentän ulkonäköä ja siisteyttä. Myös kaislikoita aletaan leikkaamaan kesän edetessä.

Sadepäivinä leikkaamme tavallisesti, jos ei vettä tule liikaa, jolloin joudumme välttelemään nurmella liikkumista ja leikkaamista. Sadepäivinä kentät on hiljaisia ja se helpottaa joidenkin muiden työtehtävien tekemistä. Myös huoltohallilla on paljon sisähommia.

Viikonloppuisin ja pyhinä rangepallot kerätään ja greenit leikataan. Jos kentällä on tapahtuma tai kilpailu, tulee myöskin muut tarvittavat leikkuut, reikien vaihto, bunkkereiden ajo sekä greenien jyräys.

Vaikean talven jälkeen on lukuisia muitakin hommia tehty. Pystyleikattu, ilmastettu, kylvetty, ruiskutettu, lannoitettu, hiekoitettu, kasteltu, odotettu jne.

Peuramaalla on valtava konekanta ja jokaista konetta täytyy huoltaa auton tavoin. Koneet ovat kovassa käytössä ja kuluvia osia on paljon. Teriä teroitetaan usein, leikkureita löytyy noin 15 ja leikkuuyksiköitä vielä enemmän. Leikkureiden lisäksi löytyy lava-autoja, bunkkerikoneita, traktoreita ja monia muita työkoneita.


V. 28 Vihdoinkin sadetta

Vanhan Peuran greenit ilmastettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Porkkalan greenit ilmastettiin keskiviikkona. Ilmastuksen jälkeen tulee jyräys eli peliin toimenpide ei tee vaikutusta. Greenejä odottaa vielä pystyleikkuu, kylvö sekä hiekoitus. Vihdoinkin saamme myös sadetta. Sateet vaikuttavat positiivisesti kentän vehreyteen ja nurmen kasvuun mutta runsaat sateet antavat myös haasteita leikkuuseen sekä greenien hoitotoimenpiteisiin. Kenttä tulee olemaan märkä, pyydämme varovaisuutta. Lisäämme leikkuuta sateiden jälkeen runsaan kasvun vuoksi.


V. 27 Finnish Tour

Tällä viikolla Porkkalan kentällä pelataan Finnish Tour osakilpailu. Kentänhoito tulee kisapäivinä tekemään aamu- sekä iltavuoroja, välttääkseen kentällä liikkumisen kisan aikana. Alkuviikosta kentälle tehdään vielä erilaisia toimepiteitä (esim. greenien hiekoitus), kun loppuviikkoon kuuluu leikkuut ja jyräys. Vanha Peura saa tavalliseen tapaan leikkuut. Niin kauan kun vettä ei saada taivaalta joudumme myös kastelemaan paljon.


V. 26 Paluu arkeen

Vanhan Peuran projektiviikko on saatu päätökseen ja kentänhoito palaa ns. normaaliin arkeen. Kentällä voi nyt jo huomata huiman eron, viikko ilman pelaajia ja juhannus ilman koneita teki erittäin hyvää pelipinnoille. Toimenpiteitä kummallakin kentällä jatketaan. Tiistaina hiekoitimme Porkkalan greenit, torstaina ja perjantaina Porkkalan greenit syväilmastetaan ja jyrätään. Ensi viikolla aloitamme Finnish Tour-osakilpailun valmistelut Porkkalan kentällä. Leikkuukorkeuksia lasketaan ja kastelut käyvät yötäpäivää johtuen helteisestä säästä ja kylvöistä.

Pikku Peuralla avauslyönnit tulee suorittaa matolta, ei nurmelta.


V. 25 Project: Vanha Peura

Vanha Peura on suljettu viikko 25 kentänhoitotoimenpiteiden takia. Kentänhoito tekee pitkää päivää ja puhaltaa yhteen hiileen saadakseen tuloksia aikaan. Työpäivät alkavat koko kesän 05:30, nyt tehdään myös tarvittaessa iltavuoroja. Vanhalla Peuralla tehdään lukuisia eri toimenpiteitä greeneillä, greenien ympärillä, foreilla ja approacheilla, bunkkereissa, väylillä ja tee-bokseissa. Työtehtävistä lisätietoa Ajankohtaista-osiossa. Porkkalaa ei sovi unohtaa ja normaalit leikkuut tehdään myös. Toivotaan onnistunutta viikkoa ja että juhannuksena aurinko sekä kastelu saa kentän viimeisteltyä seuraavaa viikkoa varten. Peuramaan sosiaalisissa medioissa voi seurata eri työvaiheita videomuodossa.


V. 24 Kentänhoitajan etuajo-oikeus

Kentänhoitajilla ei ole suojaa, ethän lyö ennen kun työntekijä antaa luvan, siirtyy kunnolla sivuun tai on varmasti tarpeeksi kaukana. Kello 6-8 kentänhoitajilla on etuajo-oikeus jotta pääsemme etenemään työtehtävissämme eikä jäädä etuysille tukkeeksi. Ensimmäinen lähtö on 06:00, ethän avaa ennen sitä.

Jos greenillä suoritettava työ kestää pidempään, voi jäädä odottamaan tai edetä seuraavalle väylälle.

Porkkala 15 ja 16 välissä on varagreeni. Ethän ikinä lyö väärältä greeniltä! Väärältä greeniltä voi pallon dropata rangaistuksetta mailan mitan päähän (tässä tapauksessa fore-greenistä).

Pikku Peuralla avauslyönnit suoritetaan matolta.

Bunkkerit haravoidaan käytön jälkeen kunnollisesti ja harava laitetaan kokonaan bunkkeriin.

Divotit ja pallon alastulojäljet korjataan.

Kiitos yhteistyöstä!


Tavalliset kentänhoitotoimenpiteet ja leikkuut jatkuvat. Näiden lisäksi sekä greeneillä että tee-bokseissa tehdään ilmastuksia, ruiskutuksia, hiekoituksia ja kylvöjä.


V. 23 Lyöntipaikkojen ja greenien kylvö

Aloitamme lyöntipaikkojen kylvämisen. Ensiksi suoritetaan ilmastus jonka jälkeen kylvö. Aloitamme Vanhalta Peuralta. Greenien toinen kylvökierros alkaa Porkkalan greeneiltä. Kylvöt tehdään greeneille noin 3 viikon välein kunnes greenin toivottu kunto on tavoitettu. Työvaiheisiin kuuluu leikkuu, tapitus, kylvö, hiekoitus, harjaus, jyrä, uusi reikä ja lopuksi reilusti kastelua. Toimenpiteet jatkuvat tarpeen tullen ensi viikolla.

Griinien automatisoitu kastelu jatkuu, kastelu kiertää koko kentän muutaman tunnin välein ja pysyy päällä noin 3 minuuttia/greeni.

Pyydämme myös pelaajilta palvelusta, jotta kenttä pidetään pelikunnossa. Bunkkereiden haravointi unohtuu valitettavan monelta, muistetaan että ikinä ei ole niin kiire etteikö voisi jälkiä haravoida. Valitettavaa on myös että monet haravoivat todella huolimattomasti. Pitkät vedot, molemmilla käsillä ja koko käytetty alue haravoidaan, reunaan asti. Harava laitetaan takaisin bunkkeriin, niin että koko harava on bunkkerissa, bunkkerin reunan suuntaisesti. Kun nostatte pallot reiästä, tehkää se varoen, reiän reuna on hauras ja jos jokainen nostaa huolimattomasti menee reunat rikki. Pallo nostetaan kädellä tai rauhallisesti lippua nostamalla, jos lippu on jumissa voi sitä hieman kiertää korkin tavoin. Pallon alastulojäljistä ja divottien korjaamisesta on muistutettu ennenkin, mutta koska virheitä vielä löytyy, muistutamme uudestaan. Pelitovereita voi myös muistutta ja siten levittää sanaa. Kaikki nämä vaikuttavat kentän kuntoon nyt sekä myöhemmin, ja kaikkien, jopa sinun, kierros voi riippua jostakin näistä yllämainituista. Vaikka siirtosääntö onkin voimassa, poistuu se jossain vaiheessa eikä divotit yms. itsestään täyty.

Pikku Peura kentällä toivotaan että avauslyönnit tapahtuvat lyöntimatoilta, ei nurmelta.


V. 22 Tee-paikkojen ilmastus​​​​​​​

Tällä viikolla aloitamme tee-paikkojen ilmastuksen. Ilmastuksen jälkeen tee-paikat kylvötään sekä hiekoitetaan. Runsaat sateet ovat herättäneet väylät eloon ja aloitamme myös väylien ruiskutukset. Uusissa Toro ruiskutus-ajoneuvoissa on kätevä ominaisuus, joka tiputtaa pienen vaahtonokareen ruiskutuksen reunoille jotta ruiskuttaja helposti voisi nähdä mistä on jo ajanut. Huomioikaa myös että rangen huoltoaamut tapahtuvat noin kerran viikossa/kahdessa, riippuen rangen ruohon kasvusta sekä muista kentänhoitotoimenpiteistä, pitäkää Peuramaan kotisivuja silmällä.


V. 21 Greenien kastelu​​​​​​​

Greenien automatisoitu kastelu jatkuu! Greenit kylvettiin viime viikolla ja siementen itämiseen tarvitaan reilusti ja säännöllisesti vettä. Kastelu tapahtuu noin parin tunnin välein, muutamalla greenillä samanaikaisesti ja liikkuu koko Peuramaan läpi. Sprinklerit nousevat maasta veden paineella, eli jos huomaa lähistöllä olevan kastelua voi jo varautua että seuraavana voi olla oma greeni kyseessä. Kastelu kestää noin 5 minuuttia/greeni. Bägit ja autot kannattaa jättää hieman normaalia kauemmas greenistä. Henkilökunta jatkaa normaalia arkea ja odottaa sekä aurinkoa ja lämpöä että sateita.


V. 20 Greenien kylvöt ​​​​​​​​​​​​​​

Greenien kylvöt suoritetaan viikko 20. Prosessiin kuuluu kylvö, hiekoitus sekä harjaus jonka jälkeen mahdollinen jyräys sekä kastelu. Kentät ovat auki työn ajan. Greenille saapuessa voi joko jäädä odottamaan hetkeksi tai ohittaa väylän. Kun siemenet alkava itää, noin päivä kylvön jälkeen, on säännöllinen kastelu erittäin tärkeää. Kastelu tullaan automatisoimaan ja tapahtuu muutaman tunnin välein, tasatunnein, viiden minuutin ajan. Sadetus ei tapahdu jokaisella greenillä samaan aikaan.


V. 19 Miten voin pelaajana vaikuttaa kentän kuntoon?​​​​​​​

​​​​​​​Vaikean talven jäljiltä toivomme pelaajilta pelijälkien korjausta paremman pelialustan takaamiseksi.


Hyvät pelaajat!


Kentällä on huomattu, että sekä divotit väylillä että pallon alastulojäljet griineillä jäävät harmillisesti usein korjaamatta. Vaikka nyt alkukaudesta päteekin siirtosäännöt ja pallon voi divotista siirtää, loppuu siirtosääntö jossain vaiheessa, eikä reiät itsestään täyty. Laitathan siis nurmenpalan takaisin paikoilleen ja astu sen päälle, että se varmasti pysyy paikoillaan eikä vaikeuta kenenkään peliä. Peuramaalla ollaan jo pitkään saatu nauttia hienoista griineistä, mutta se ei ole pelkästään kentänhoidon ansiota. Pallon alastulojäljet on erittäin tärkeä korjata koko kauden ympäri, mutta erityisesti kauden alussa sekä lopussa. Nämä tekee griineistä epätasaisia ja pallo pomppii ärsyttävästi putissa, sekä omissa että kanssapelaajien. Keväällä pallon korjaamattomat alastulojäljet vaikuttavat siihen, mihin kuntoon griini saadaan kesäksi, ja syksyllä griinin talvehtimiseen. Jos griineillä on kuolleita kohtia, värit vaihtelevat tai ympyröitä/läikkiä, on yleensä syynä tauti, mikä on korjaamattomasta alastulojäljestä lähtenyt leviämään. Kolmas asia minkä pelaaja voi tehdä paremman pelikentän takaamiseksi on bunkkerissa jälkien haravointi. Pieniä asioita, mutta vaikuttavat hurjasti kanssapelaajien pelikokemukseen, kentän kuntoon sekä kentänhoidon työtehtäviin.

Det är väldigt viktigt att reparera divots på fairwayn samt bollmärken på green. Kom även ihåg att kratta i bunkern efter dig. Vi hoppas alla kunde göra sitt absolut bästa för att vi skall kunna ha en underbar golfsommar på fina banor och jämna green. Tack!


Kiitos yhteistyöstä ja mukavaa golfkautta!