Kentänhoito tiedottaa

Ajankohtaiset terveiset kentänhoidoltamme!

V. 21 Greenien kastelu


Greenien automatisoitu kastelu jatkuu! Greenit kylvettiin viime viikolla ja siementen itämiseen tarvitaan reilusti ja säännöllisesti vettä. Kastelu tapahtuu noin parin tunnin välein, muutamalla greenillä samanaikaisesti ja liikkuu koko Peuramaan läpi. Sprinklerit nousevat maasta veden paineella, eli jos huomaa lähistöllä olevan kastelua voi jo varautua että seuraavana voi olla oma greeni kyseessä. Kastelu kestää noin 5 minuuttia/greeni. Bägit ja autot kannattaa jättää hieman normaalia kauemmas greenistä. Henkilökunta jatkaa normaalia arkea ja odottaa sekä aurinkoa ja lämpöä että sateita.


V. 20 Greenien kylvöt ​​​​​​​


Greenien kylvöt suoritetaan viikko 20. Prosessiin kuuluu kylvö, hiekoitus sekä harjaus jonka jälkeen mahdollinen jyräys sekä kastelu. Kentät ovat auki työn ajan. Greenille saapuessa voi joko jäädä odottamaan hetkeksi tai ohittaa väylän. Kun siemenet alkava itää, noin päivä kylvön jälkeen, on säännöllinen kastelu erittäin tärkeää. Kastelu tullaan automatisoimaan ja tapahtuu muutaman tunnin välein, tasatunnein, viiden minuutin ajan. Sadetus ei tapahdu jokaisella greenillä samaan aikaan.


V. 19 Miten voin pelaajana vaikuttaa kentän kuntoon?


​​​​​​​Vaikean talven jäljiltä toivomme pelaajilta pelijälkien korjausta paremman pelialustan takaamiseksi.


Hyvät pelaajat!


Kentällä on huomattu, että sekä divotit väylillä että pallon alastulojäljet griineillä jäävät harmillisesti usein korjaamatta. Vaikka nyt alkukaudesta päteekin siirtosäännöt ja pallon voi divotista siirtää, loppuu siirtosääntö jossain vaiheessa, eikä reiät itsestään täyty. Laitathan siis nurmenpalan takaisin paikoilleen ja astu sen päälle, että se varmasti pysyy paikoillaan eikä vaikeuta kenenkään peliä. Peuramaalla ollaan jo pitkään saatu nauttia hienoista griineistä, mutta se ei ole pelkästään kentänhoidon ansiota. Pallon alastulojäljet on erittäin tärkeä korjata koko kauden ympäri, mutta erityisesti kauden alussa sekä lopussa. Nämä tekee griineistä epätasaisia ja pallo pomppii ärsyttävästi putissa, sekä omissa että kanssapelaajien. Keväällä pallon korjaamattomat alastulojäljet vaikuttavat siihen, mihin kuntoon griini saadaan kesäksi, ja syksyllä griinin talvehtimiseen. Jos griineillä on kuolleita kohtia, värit vaihtelevat tai ympyröitä/läikkiä, on yleensä syynä tauti, mikä on korjaamattomasta alastulojäljestä lähtenyt leviämään. Kolmas asia minkä pelaaja voi tehdä paremman pelikentän takaamiseksi on bunkkerissa jälkien haravointi. Pieniä asioita, mutta vaikuttavat hurjasti kanssapelaajien pelikokemukseen, kentän kuntoon sekä kentänhoidon työtehtäviin.

Det är väldigt viktigt att reparera divots på fairwayn samt bollmärken på green. Kom även ihåg att kratta i bunkern efter dig. Vi hoppas alla kunde göra sitt absolut bästa för att vi skall kunna ha en underbar golfsommar på fina banor och jämna green. Tack!


Kiitos yhteistyöstä ja mukavaa golfkautta!