Kentänhoito tiedottaa

Ajankohtaiset terveiset kentänhoidoltamme!

V. 25 Project: Vanha Peura

Vanha Peura on suljettu viikko 25 kentänhoitotoimenpiteiden takia. Kentänhoito tekee pitkää päivää ja puhaltaa yhteen hiileen saadakseen tuloksia aikaan. Työpäivät alkavat koko kesän 05:30, nyt tehdään myös tarvittaessa iltavuoroja. Vanhalla Peuralla tehdään lukuisia eri toimenpiteitä greeneillä, greenien ympärillä, foreilla ja approacheilla, bunkkereissa, väylillä ja tee-bokseissa. Työtehtävistä lisätietoa Ajankohtaista-osiossa. Porkkalaa ei sovi unohtaa ja normaalit leikkuut tehdään myös. Toivotaan onnistunutta viikkoa ja että juhannuksena aurinko sekä kastelu saa kentän viimeisteltyä seuraavaa viikkoa varten. Peuramaan sosiaalisissa medioissa voi seurata eri työvaiheita videomuodossa.


V. 24 Kentänhoitajan etuajo-oikeus

Kentänhoitajilla ei ole suojaa, ethän lyö ennen kun työntekijä antaa luvan, siirtyy kunnolla sivuun tai on varmasti tarpeeksi kaukana. Kello 6-8 kentänhoitajilla on etuajo-oikeus jotta pääsemme etenemään työtehtävissämme eikä jäädä etuysille tukkeeksi. Ensimmäinen lähtö on 06:00, ethän avaa ennen sitä.

Jos greenillä suoritettava työ kestää pidempään, voi jäädä odottamaan tai edetä seuraavalle väylälle.

Porkkala 15 ja 16 välissä on varagreeni. Ethän ikinä lyö väärältä greeniltä! Väärältä greeniltä voi pallon dropata rangaistuksetta mailan mitan päähän (tässä tapauksessa fore-greenistä).

Pikku Peuralla avauslyönnit suoritetaan matolta.

Bunkkerit haravoidaan käytön jälkeen kunnollisesti ja harava laitetaan kokonaan bunkkeriin.

Divotit ja pallon alastulojäljet korjataan.

Kiitos yhteistyöstä!


Tavalliset kentänhoitotoimenpiteet ja leikkuut jatkuvat. Näiden lisäksi sekä greeneillä että tee-bokseissa tehdään ilmastuksia, ruiskutuksia, hiekoituksia ja kylvöjä.


V. 23 Lyöntipaikkojen ja greenien kylvö

Aloitamme lyöntipaikkojen kylvämisen. Ensiksi suoritetaan ilmastus jonka jälkeen kylvö. Aloitamme Vanhalta Peuralta. Greenien toinen kylvökierros alkaa Porkkalan greeneiltä. Kylvöt tehdään greeneille noin 3 viikon välein kunnes greenin toivottu kunto on tavoitettu. Työvaiheisiin kuuluu leikkuu, tapitus, kylvö, hiekoitus, harjaus, jyrä, uusi reikä ja lopuksi reilusti kastelua. Toimenpiteet jatkuvat tarpeen tullen ensi viikolla.

Griinien automatisoitu kastelu jatkuu, kastelu kiertää koko kentän muutaman tunnin välein ja pysyy päällä noin 3 minuuttia/greeni.

Pyydämme myös pelaajilta palvelusta, jotta kenttä pidetään pelikunnossa. Bunkkereiden haravointi unohtuu valitettavan monelta, muistetaan että ikinä ei ole niin kiire etteikö voisi jälkiä haravoida. Valitettavaa on myös että monet haravoivat todella huolimattomasti. Pitkät vedot, molemmilla käsillä ja koko käytetty alue haravoidaan, reunaan asti. Harava laitetaan takaisin bunkkeriin, niin että koko harava on bunkkerissa, bunkkerin reunan suuntaisesti. Kun nostatte pallot reiästä, tehkää se varoen, reiän reuna on hauras ja jos jokainen nostaa huolimattomasti menee reunat rikki. Pallo nostetaan kädellä tai rauhallisesti lippua nostamalla, jos lippu on jumissa voi sitä hieman kiertää korkin tavoin. Pallon alastulojäljistä ja divottien korjaamisesta on muistutettu ennenkin, mutta koska virheitä vielä löytyy, muistutamme uudestaan. Pelitovereita voi myös muistutta ja siten levittää sanaa. Kaikki nämä vaikuttavat kentän kuntoon nyt sekä myöhemmin, ja kaikkien, jopa sinun, kierros voi riippua jostakin näistä yllämainituista. Vaikka siirtosääntö onkin voimassa, poistuu se jossain vaiheessa eikä divotit yms. itsestään täyty.

Pikku Peura kentällä toivotaan että avauslyönnit tapahtuvat lyöntimatoilta, ei nurmelta.


V. 22 Tee-paikkojen ilmastus​​​​​​​

Tällä viikolla aloitamme tee-paikkojen ilmastuksen. Ilmastuksen jälkeen tee-paikat kylvötään sekä hiekoitetaan. Runsaat sateet ovat herättäneet väylät eloon ja aloitamme myös väylien ruiskutukset. Uusissa Toro ruiskutus-ajoneuvoissa on kätevä ominaisuus, joka tiputtaa pienen vaahtonokareen ruiskutuksen reunoille jotta ruiskuttaja helposti voisi nähdä mistä on jo ajanut. Huomioikaa myös että rangen huoltoaamut tapahtuvat noin kerran viikossa/kahdessa, riippuen rangen ruohon kasvusta sekä muista kentänhoitotoimenpiteistä, pitäkää Peuramaan kotisivuja silmällä.


V. 21 Greenien kastelu​​​​​​​

Greenien automatisoitu kastelu jatkuu! Greenit kylvettiin viime viikolla ja siementen itämiseen tarvitaan reilusti ja säännöllisesti vettä. Kastelu tapahtuu noin parin tunnin välein, muutamalla greenillä samanaikaisesti ja liikkuu koko Peuramaan läpi. Sprinklerit nousevat maasta veden paineella, eli jos huomaa lähistöllä olevan kastelua voi jo varautua että seuraavana voi olla oma greeni kyseessä. Kastelu kestää noin 5 minuuttia/greeni. Bägit ja autot kannattaa jättää hieman normaalia kauemmas greenistä. Henkilökunta jatkaa normaalia arkea ja odottaa sekä aurinkoa ja lämpöä että sateita.


V. 20 Greenien kylvöt ​​​​​​​​​​​​​​

Greenien kylvöt suoritetaan viikko 20. Prosessiin kuuluu kylvö, hiekoitus sekä harjaus jonka jälkeen mahdollinen jyräys sekä kastelu. Kentät ovat auki työn ajan. Greenille saapuessa voi joko jäädä odottamaan hetkeksi tai ohittaa väylän. Kun siemenet alkava itää, noin päivä kylvön jälkeen, on säännöllinen kastelu erittäin tärkeää. Kastelu tullaan automatisoimaan ja tapahtuu muutaman tunnin välein, tasatunnein, viiden minuutin ajan. Sadetus ei tapahdu jokaisella greenillä samaan aikaan.


V. 19 Miten voin pelaajana vaikuttaa kentän kuntoon?​​​​​​​

​​​​​​​Vaikean talven jäljiltä toivomme pelaajilta pelijälkien korjausta paremman pelialustan takaamiseksi.


Hyvät pelaajat!


Kentällä on huomattu, että sekä divotit väylillä että pallon alastulojäljet griineillä jäävät harmillisesti usein korjaamatta. Vaikka nyt alkukaudesta päteekin siirtosäännöt ja pallon voi divotista siirtää, loppuu siirtosääntö jossain vaiheessa, eikä reiät itsestään täyty. Laitathan siis nurmenpalan takaisin paikoilleen ja astu sen päälle, että se varmasti pysyy paikoillaan eikä vaikeuta kenenkään peliä. Peuramaalla ollaan jo pitkään saatu nauttia hienoista griineistä, mutta se ei ole pelkästään kentänhoidon ansiota. Pallon alastulojäljet on erittäin tärkeä korjata koko kauden ympäri, mutta erityisesti kauden alussa sekä lopussa. Nämä tekee griineistä epätasaisia ja pallo pomppii ärsyttävästi putissa, sekä omissa että kanssapelaajien. Keväällä pallon korjaamattomat alastulojäljet vaikuttavat siihen, mihin kuntoon griini saadaan kesäksi, ja syksyllä griinin talvehtimiseen. Jos griineillä on kuolleita kohtia, värit vaihtelevat tai ympyröitä/läikkiä, on yleensä syynä tauti, mikä on korjaamattomasta alastulojäljestä lähtenyt leviämään. Kolmas asia minkä pelaaja voi tehdä paremman pelikentän takaamiseksi on bunkkerissa jälkien haravointi. Pieniä asioita, mutta vaikuttavat hurjasti kanssapelaajien pelikokemukseen, kentän kuntoon sekä kentänhoidon työtehtäviin.

Det är väldigt viktigt att reparera divots på fairwayn samt bollmärken på green. Kom även ihåg att kratta i bunkern efter dig. Vi hoppas alla kunde göra sitt absolut bästa för att vi skall kunna ha en underbar golfsommar på fina banor och jämna green. Tack!


Kiitos yhteistyöstä ja mukavaa golfkautta!