Holkitus tiistaina 5.6 Porkkalassa

1. Optimaalinen kuidun määrä on noin sentin verran. Osalla Peuramaan väylistä kuitua on jopa 6 cm

2. Kastelulla on vaikea saada hyvää lopputulosta, koska kuitu läpäisee vettä todella huonosti. Vesi tulisi saada tasaisesti koko kasvualustaan.

3. Holkituksen hyödyt

Peuramaa golfin syystyöt pyörähtävät isomman käyntiin tällä viikolla. Kuten aiemmin on tiedotettu, on pelipinnoilla kasvin kannalta liiaksi kuitua, jota nyt aletaan poistamaan. Työt aloitetaan Porkkalan väyliltä tiistaina 6.9 ja jatkuvat aina siihen asti, kunnes kaikki 18:sta väylää on holkitettu. Samaan aikaan pyritään tekemään Porkkalan puolen lyöntipaikat, mutta se katsotaan resurssien mukaan ensi viikon aikana.


Holkituksen tarkoituksena on nostaa/poistaa kasvualustasta kuitua pois. Työssä on muutama vaihe, joka hetkellisesti haittaa hieman pelaamista. Koska kuidussa on myös hieman hiekkaa mukana, tulemme holkituksen jälkeen odottamaan hetken aikaa, että "papanat" kuivuvat, jonka jälkeen ne verkotetaan/harjataan. Näin ollen saamme kuidussa olevan hiekan talteen, eikä turhaan kerätä sitä pois. Harjauksen jälkeen papanat kerätään koneellisesti pois. Seuraavalla viikolla väylien heikoimmat kohdat kylvetään ja hiekoitetaan. Holkituksella saamme kasvualustaan lisää vedenläpäisevyyttä, tehostettua kasvin ravinteiden ottoa, vähennettyä tauti painetta, lisättyä hapen määrää ja paremman pelipinnan tulevaisuudessa.


Syksyn aikana Peuramaan jokaiselle pelialueelle tullaan tekemään kentän kuntoa parantavia toimenpiteitä, joista infotaan viikottain. Kuten mainittua, työt haittaavat pelaamista vain marginaalisesta.


Tulemme tarjoamaan greenfeen alennettuun hintaan 35e koko päivän ajan holkituksen "jätteen" takia! Pahoittelemme mikäli kentänhoidon työ häiritsee peliä, nämä työt on vaan pakko tehdä joskus, jotta saamme teille mahdollisimman hyvän pelialustan.


Peuramaalla nähdään!