Kenttäetiketti pelaajille

Kuinka voit vaikuttaa pelaajana kentän kuntoon ja fiilikseen!Nyt on elokuu startannut ja sehän tarkoittaa yhtä kiireisimmistä kuukausista golfkentillä. Pientä mielenvirkistämistä niin vanhoille kuin uusillekin pelaajille kentän etiketistä. Etenkin haluamme muistuttaa teidän tärkeästä roolista auttaa kentänhoitoa kentän kunnon ylläpitämisessä.


Greenit

- Alastulojäljet pitää korjata. Greenihaarukka on ehdoton vakiovaruste pelaajille. Klubitalon caddiemasterin tiskillä on jaossa ilmaiseksi greenihaarukkoja jotka ajavat asiansa.

- Palloja ei saa nostaa kupista vetämällä lippua ylös, koska reiän reunat rikkoutuvat

- Kärryt ja bägit eivät tietenkään kuulu greeneille. Jätetään ne hyvän etäisyyden päähän, kohti tulevan tiiboksin kulkusuuntaa.


Bunkkerit

- Bunkkerit on haravoitava siellä käymisen jälkeen ja harava jätettävä reunan myötäisesti bunkkerin sisään, siten että se ei häiritse kentänhoitoa tai seuraavan pelaajan peliä. Ks. alla kuva


Väylät


- Divottien jälket on korjattava aina. Pitäkää huoli, että irronnut ruoho tampataan hyvin takaisin maaperään, jotta se lähtisi uudelleen kasvamaan. Väylät eivät pysy kunnossa, ellei jokainen huolehdi omista pelijäljistään.

- Kulkuopasteita, narulla suljettuja alueita ja muita kentänhoidon opasteita ON noudatettava.


Tiiboksit


- Kärryt ja golfautot eivät kuulu tiiboksiin.

- Kaikki rikki menneet tiit kuuluvat tiikuppiin.

- Roskat roskikseen, pullot pulloroskikseen. Meillä on syvät roskikset jotka "täyttyvät" nopeasti sen takia, että pulloja ja roskia ei työnnetä kunnolla roskikseen, eli pienellä työnnöllä saadaan mahtumaan roskiksiin enemmän tavaraa.


Range

- Rangella palloja saa lyödä AINOASTAAN matolta. Henkilökunnalla on oikeus poistaa pelaaja rangelta, joka ei ohjeita noudata.

- Rangen lyönnit suunnataan pois Pikku Peuralta päin, jos kuitenkin vahinko sattuu niin FORE-huuto kuuluu etikettiin myös rangella.


Pikku Peura

- Lyönti AINOASTAAN matolta.

- Normaali golfetiketti toteutuu myös meidän Par 3 kentällä. Alastulojäljet korjataan, bunkkerit haravoidaan jne.

- Golfpalloina toimii ainoastaan oikeat pallot, rangepallot kuuluvat rangelle


Muuta muistutettavaa:

- Kentänhoidolla on etuajo-oikeus klo 6-8 aikaan aamuisin

- Henkilökunnalla on oikeus antaa pelaajalle varoitus ja poistaa kentältä, mikäli golfetikettiä ei noudateta.


Paljon - joillekin toki itsestäänselvää - tietoa, joka on kuitenkin kullan arvoista! Pidetään kentästämme YHDESSÄ hyvää huolta!


Unohtamatta hyvää ja kunnioittavaä käytös pelikavereita -että henkilökuntaa kohtaan. Golffarit tunnetaan kauniista käytöstavoistaan ja etiketistään. Ollaan maineemme mukaisia! Peuramaalla on aina ollut hieno moikkaamis-kulttuuri, kiitos teille siitä. Moikataan kun tavataan ;)