Tulosten kirjaaminen -
ohjeet Gamebookiin/mScorecardiin

Tasoituskierroksien syöttäminen tapahtuu GolfGamebookin tai Mscorecardin kautta. Nettisivujen kautta ei pysty kirjaamaan tuloksia.

Siirtyminen pois NexGolfista on muuttanut myös miten tulokset syötetään. Toistaiseksi WiseGolfin kautta ei pysty kirjaamaan tuloksia, vaan tulosten syöttö tapahtuu GolfGamebookin tai mScorecardin kautta. Myös caddiemasterille voi jättää 11.07.2022 alkaen tuloskortteja kirjattavaksi eBirdieen tulleen uudistuksen myötä.


GolfGamebook ja Mscorecard ovat applikaatioita jotka pääsee lataamaan ilmaiseksi oman mobiililaitteen (tabletti myös käy) sovelluskaupasta. Applikaatiot ovat helppoja ja yksinkertaisia käyttää, ja niiden kautta tulosten syöttäminen tapahtuu samalla lailla kirjaa ne kierroksen aikana, tai sen jälkeen.


Tulosten syöttö GolfGamebookin kautta

Lataa omasta sovelluskaupasta GolfGamebook -sovellus ja kirjaudu sisään. Jos olet uusi käyttäjä niin rekisteröidy käyttäjäksi.


Pääset aloittamaan kierroksen painamalla etusivun alareunassa olevaa ”PELAA GOLFIA” painiketta.

Tasoituskierros asetetaan päälle pelin asetuksista ennen pelin aloittamista. Kukin pelaaja voi asettaa tasoituskierroksen päälle vain itselleen. Tasoituskierroksia pelattaessa voi pelimuotona olla mikä tahansa yksilöpelimuoto poislukien reikäpelit. Pelin aloittaminen tapahtuu normaalisti

”Aloita peli” -painikkeesta.

Tulosten syöttäminen tapahtuu tutulla tavalla nimen perässä olevaa vihreää palluraa painamalla. Huomioitavaa on, että tasoituskierrosta ei voi peruuttaa sen jälkeen kun ensimmäiset tulokset on syötetty. Kun kaikki tulokset on syötetty, tulee viimesen reiän jälkeen vasempaan yläreunaan ”Lopeta peli” -painikke, jolla voit päättää pelin.

WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla Lopeta peli.

Pelin lopettamisen jälkeen näet yhteenvetona digitaalisen tuloskorttisi. Tässä vaiheessa on hyvä vielä tarkastaa tulosten oikeellisuus. Ennen tuloskortin lähettämistä kierrokselle on asetettava merkitsijä. Tämä tapahtuu tuloskortin alla olevaa Merkitsijä -kenttää klikkaamalla. Tämän jälkeen tuloskortti on valmis lähetettäväksi. Huom! Lähettämisen jälkeen tuloksia ei enää pysty muokkaamaan.


Tuloskorttisi lähetetään Golfliiton keskusrekisteriin, mistä kotiseuran järjestelmä käy hakemassa uuden tasoituksesi. Samalla tasoituksesi päivittyy myös Golf GameBookiin!


(Ohjeet otettu suoraan https://golfgamebook.com/fi/tasoituskierros/ -sivuilta)


Tulosten syöttö mScorecardin avulla


eBirdien etusivun Pelaa-nappi tai valikon mScorecard-painike ohjaavat käyttäjän sovelluskauppaan lataamaan sovelluksen mikäli se ei ole vielä ladattuna


Lataa mScorecard sovelluskaupasta

Kirjaudu sisään ja valitse alhaalta ensin "Activate Offical Hcp" jotta saat yhteyden omaan eBirdieesi ja siten oikean tasoituksen. Sen jälkeen paina ylhäällä "New round"

Valitse kenttä jolla pelaat

Aloita kierros! Voit kirjata väyliä pelatessasi, tai jälkeenpäin vaikka omalta kotisohvalta. Kierros alkaa luonnollisesti 1. väylältä ja pääset liikkumaan väylältä toiselle oikean (ja vasemman) yläkulman nuolesta.

Kierroksen päätyttyä paina oikeassa yläkulmassa näkyvää kolmea palloa ja kohtaa "Finish Hcp Round". Voit vielä seuraavassa vaiheessa lisätä merkitsijän, sekä määrittää lähetätkö tuloskorttisi tasoituskierroksena (Submit HCP round) tai ei-tasoituskierroksena (Save as non-handicap round)