Vanha Peura avataan lauantaina 11.5.

Vanha Peura avataan pelioikeudella pelaaville tulevan viikonlopun ajaksi lauantaista sunnuntaihin 11.-12.5. Ajanvaraus pelioikeudella pelaaville avataan tiistaina 7.5. klo 12.00.

Tiedotamme perjantaina 10.5. klo 16 mennessä jatketaanko Vanhan Peuran auki pitämistä maanantaista 13.5. alkaen. Porkkala -kentällä pelataan Finnish Tourin karsinta -kilpailu tulevana viikonloppuna ja Vanhan Peuran avaamisella tarjoamme lisää lähtöaikoja pelaajillemme.

Kentänhoidon terveiset


Pitkä talvi ja kevään vaihtelevat sääilmiöt aiheuttivat talvituhoja Vanhan Peuran viheriöille. Vanhan Peuran kylänurmikkaviheriöille pitkä ja ajoittain vähäluminen talvi oli hankala. Tilannetta ei parantunut niiden jäätyminen keväällä vielä pariin otteeseen. Nämä olosuhteet olivat yksivuotiselle heinälajille vain liikaa, joka koitui kylänurmikan kohtaloksi Vanhan Peuran viheriöillä. Tilanne ei ole ainutlaatuinen niiden historiassa ja onneksemme niiden toipuminen on jo hyvässä vauhdissa. Toki alkukevään kylmät säät ovat siinäkin ollut pienenä hidasteena, mutta viime viikon lämpö on auttanut valtavasti.

Viheriöt kylvettiin ensimmäisen kerran jo kuukausi sitten ja sama toimenpide tehtiin lämpöjen saapuessa viikko sitten maanantaina. Viheriöille tehtiin sekä rivikylvö ristiin että hajakylvö kauttaaltaan koko alueelle. Tämän jälkeen niille levitettiin ravinteita ja laitettiin harsot päälle. Harsojen avulla saadaan pidettyä kosteus kylvöjä varten hyvänä jo nostettua lämpötilaa etenkin yöaikaan. Osa viheriöistä on parantunut viikossa merkittävästi, mutta muutama hankala kasvupaikka laahaa muita perässä (17 griini). Kylvettävä heinälaji oli monivuotinen rönsyrölli, joka ei ole vielä taimettunut, koska se vaatii enemmän lämpöä ja pidemmän ajan taimettuakseen. Toiveina olisi, että rönsyrölli "nousisi ylös" ensi viikolla. Se mikä on auttanut viheriöiden kehittymistä, on kylänurmikka. Sen kukkiessa pariin otteeseen kauden aikana, tippuu maahan paljon siemeniä, jotka taimettuvat viileämmässä säässä kuin monivuotiset heinälajit. Tämä on sekä hyvä että huono asia. Tällä tavoin viheriöt kyllä toipuvat hieman nopeammin, mutta kylänurmikasta eroon pääseminen on mahdotonta.

Miksi kenttä ei ole vielä ollut auki? Uusi taimi on kulutuksen kestävyydeltään heikko ja tällä viikolla kylmenevä sää hidastaa taimien vahvistumista. Kylmät yöt tuovat kasville stressitilan, josta toipuminen vaatii hyvää yhteyttämistä (sokereita). Kylmä sää ei suosi yhteyttämistä, joten kulutusta lisäämällä riskeeraisimme kohtuullisen hyvän taimien alkukehityksen. Mahdolliset kovat sateetkaan eivät ole eduksi hennolle taimelle, varsinkin yhdessä kovan kulutuksen kanssa.

Osa viheriöistä pystytään avaamaan lauantaina 11.5. Tämä koskee ainakin puolia viheriöistä. Avattavien viheriöiden määrä tarkentuu, kun kurkkaamme muutamaan otteeseen harsojen alle viikon aikana. Ns. todella keskeneräisille viheriöille tullaan antamaan enemmän toipumisaikaa ja ne avataan heti, kun näen sen kulutuksen kannalta mahdolliseksi. Niitä tullaan pitämään harsojen alla, jotta saadaan kasvualustan lämpötilaa ylöspäin. Kaikille kentän viheriöille tullaan tekemään täydennyskylvöjä lisää, kun saadaan kylvöjen kannalta tärkeät yölämpötilat ylös.

Kentän muut osa-alueet ovat kohta pystyleikattu ja leikkuitakin on päästy tekemään. Tällä viikolla jatkamme viheriöiden kevyttä lannoittamista ja aloitetaan myös muiden alueiden lannoittaminen. Karheikkojen ja esikarheikkojen leikkuut aloitetaan tällä viikolla. Porkkalan viheriöt 7 ja 8 avataan peliin tiistaina 7.5. Tämän viikon sää on todella viileä, joten oletettavaa on, että kentät tulevat olemaan joinakin aamuina kohmeessa.

Rangen huoltopäivät ensi viikolla on tiistai ja torstai. Tällöin range aukeaa vasta kello 10.00.

Terveisin,
Tomi Laaksonen
Pääkenttämestari


Lähtöajat Vanhalle Peuralle

Vanhan Peuran lähtöaikojen ajanvaraus avataan tiistaina 7.5. klo 12.00. Aikoja pystyy varamaan ainoastaan pelioikeudella pelaavat. Lähtöaikoja on varattavissa klo 10.00-19.00. Lähtöaikoja rajoitetaan niin, että joka kolmas lähtöaika on suljettu. Rajoitamme pelaajia kentälle, jotta kulutusta ei tule kentälle liikaa tässä vaiheessa.

Vanhalla Peuralla on startteri lauantaina ja sunnuntaina, joka huolehtii pelaajien lähettämisestä kentälle omalla lähtöajallaan.


Porkkalalla pelataan viikonloppuna Finnish Tourin karsinnat

Finnish Tourin karsinta -kilpailu pelataan Porkkala -kentällä lauantaina ja sunnuntaina 11.-12.5. Lähtöajat on suljettu tällä hetkellä molemmilta päiviltä kilpailua varten. Avaamme lähtöaikoja, kun kilpailun aikataulu tarkentuu kilpailupäivänä. Tiedotamme sosiaalisessa mediassa, kun lähtöaikoja on varattavissa. Molempina päivinä Porkkalaan pääsee pelaamaan kilpailun jälkeen.

Kilpailupäivinä Vanhalle Peuralle kulku tapahtuu yläkautta.