Vanha Peura suljetaan juhannusviikoksi kentänhoidon toimenpiteiden onnistumiseksi

Kentän kunnon parantamiseksi Vanha Peura suljetaan 20.6-27.6

Peuramaa Golf Oy:n hallitus ja toimiva johto on tehnyt yhdessä päätöksen sulkea Vanha Peura juhannusviikoksi. Päätös tehtiin saatujen pelaajapalautteiden pohjalta yhdessä kentänhoidon kanssa. Vanha Peura tulee olemaan suljettu maanantaista 20.6.2022 alkaen ja avautuu jälleen pelattavaksi 27.6.2022, jos kentänhoidollisilla toimenpiteillä saadaan kuntoa nostettua riittävästi. Sulun mahdollisesta jatkamisesta tai aikaisemmasta avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Vanhan Peuran sulkeminen aiheuttaa väistämättä haasteen kapasiteetin riittävyydestä Porkkalan puolelle. Peuramaa Golf on sopinut Kurk Golfin sekä Hills Golfin kanssa, että Peuramaalla pelaavat osakkaat ja pelioikeutetut voivat halutessaan pelata Kurkin ja Hillsin kentillä alennettuun hintaan, arkisin 19€ per kierros ja viikonloppuisin 29€ per kierros, Vanhan Peuran sulkemisen ajan.

Toimenpiteet kentällä

Vaikean talven ja viileän kevään jälkeen Peuramaan kenttien toipuminen on ollut valitettavan hidasta. Vanhan Peuran viheriöiltä talven aikana jääpoltteeseen kuollut kylänurmikka ei ole lähtenyt kasvuun toivotulla tavalla. Kasvua yritetään nyt nopeuttaa toimenpiteillä, jotta tällä kaudella Peuramaalla pelataan paremmalla kentällä.Vanhalle Peuralle on suunniteltu mittava määrä toimenpiteitä, joiden tavoitteena on parantaa olennaisesti kentän pelattavuutta. Voit seurata kentän toimenpiteitä meidän sosiaalisessa mediassa

instagram @peuramaagolf

Facebookissa: Peuramaa Golf Hjortlandet

Greenit

Vanhan Peuran greenien kylvö aloitetaan jo kuluvalla viikolla. Maanantaina 20.6.2022 Vanhan Peuran viheriöt ilmastetaan, kylvetään toistamiseen ja hiekoitetaan. Samalla viheriöille ruiskutetaan kostutusaine, jolla pyritään pitämään kosteutta kasvualustassa. Heikoimmille viheriöille laitetaan tarpeen mukaan harso, jolla varmistetaan hyvä lämpötila myös yön aikana. Ilmastus menetelmiä kokeillaan aina holkituksesta vesi-ilmastukseen. Oikea ilmastus menetelmä tullaan valitsemaan viheriö kohtaisesti.

Toimenpiteillä tavoitellaan viheriöiden parempaa viherpeittävyyttä loppukauden ajaksi. Ilman 100% viherpeittävyyttä emme pääse halutulle tasolle viheriöiden pelattavuuden suhteen. Varsinkin huonoimmat kasvupaikat ovat meille ongelmallisia, koska kyseisillä paikoilla kasvi on muutenkin kovilla vajaan yhteyttämisen kanssa ja kovan kulutuksen myötä, on niille viheriöille vaikea saada heinää takaisin. Tavoitteena on, että hetken rauhoittaminen kulutukselta tuo hyvän lopputuloksen.

Muut peliaulueet

Väylät, lyöntipaikat ja viheriöiden ympärykset tullaan ilmastamaan, kylvämään ja hiekoittamaan. Lisäksi lyöntipaikoille tehdään rivikylvö kahteen suuntaan. Osa alueista on sellaisia, että yksi toimenpide auttaa alkuun, mutta työ niiden osalta jatkuu pidempään. Kun huonoja alueita on hieman vähemmän, pystyy kentänhoito reagoimaan niihin normaaleissa rutiineissaan.

Näillä toimenpiteillä saadaan heikoimmille alueille edes hieman taimia, jotka sitten kauden edetessä kasvattavat alueet umpeen. Kylvöt onnistuvat usein ilmastusten myötä, joten tästä syystä ilmastuksien määrä tulee ensi viikolla olemaan todella suuri.

Bunkkerit

Bunkkerit kitketään, kantataan ja ruiskutetaan rikkakasviaineella. Bunkkereiden hiekan määrä tarkistetaan ja lisätään tarpeen mukaan. Muilla alueilla ruiskutetaan rikkakasviaine tarpeen mukaan. Väylät, teet ja viheriöiden ympärykset lannoitetaan heti ilmastuksen jälkeen. Tällä parannetaan kasvin elinvoimaisuutta ja näin parannetaan sen kulutuksen kestävyyttä. Kaikkien toimenpiteiden jälkeen laitetaan kentälle kulun ohjauksia. Näiden avulla vältetään ylimääräinen kulutus kentän heikoimmilla ja arimmilla alueilla.

Kentänhoidolla on ollut täysi työ yrittää saada kylvöjä onnistumaan kylmissä olosuhteissa. Kuten aina, kesäkuussa resursseja tulee lisää ja näin päästään keskittymään myös esteisiin. Kyseisillä toimenpiteillä halutaan parantaa kentän visuaalisuutta ja pelattavuutta.

Vaikutukset Porkkalaan

Porkkalaa ei suljeta, mutta myös Porkkalan puolella on korjattavaa.

Kentän viheriöt kylvettiin viime viikolla, jotta saavutettaisiin 100% viherpeittävyys piakkoin. Tällä viikolla viheriöt ilmastetaan tapilla ja hiekoitetaan kevyesti perään. Hiekoituksia tullaan tekemään pienessä määrin viikottain, jotta pelattuvuus olisi mahdollisimman hyvä.


Toimenpiteiden vaikutusta pystytään arvioimaan jo viikon aikana ja lisätoimenpiteisiin ryhdytään, jos ne nähdään tarpeellisiksi. Suunnitellun aikataulun mukaiset poikkeamat tullaan viestimään Peuramaa Golfin kotisivuilla sekä seuraavissa tiedotteissa. Sovitut kilpailut tullaan siirtämään ensisijaisesti pelattavaksi Porkkalaan. Lisätietoja kilpailuista antaa Peuramaa Golfin toimisto.