KENTÄT

Yleisesittely ja alueen historia

Peuramaa Golf tunnetaan siitä, että sinne on vieraspelaajakin lämpimästi tervetullut. Välitön tunnelma kulkee perintönä kentän alkuvuosista – niin moni on tullut jäädäkseen.

Golfkenttä sijaitsee entisen merenpohjan päällä Porkkalassa alueella, joka kuhisee historiaa. Porkkalan parenteesi – Neuvostoliitolle vuosiksi 1944–1956 luovutettu alue oli raskas myönnytys Suomelta rauhan ehtona ja vieraan vallan jäljet näkyvät edelleen alueella. Itämeri on kapeimmillaan juuri Porkkalan kohdalla ja siksi alue on aina ollut sotilaallisesti merkittävä.

Vanha Peura -kentän erikoisuuksiin kuuluu, että ykkösväylän avaus lyödään Kattholmin kylän puolelta ja greeni sijaitsee Långstradin kylän alueella. Vanha Peura on leppoisa, kaiken tasoisille pelaajille sopiva kenttä. Vesiesteitä ei juurikaan ole, joten kokemattomampikin pelaaja saa onnistumisen hetkiä. Kakkosväylän sileän kallion kupeessa sijaitsee ainutlaatuinen hiidenkirnu ja kohta on alueen kylmin, mikä näkyy huurreaamuina. Vanhan Peuran väylät 6–15 ovat vanhaa merenpohjaa, jonne väylien reunoille on istutettu jopa kahtatoista eri puulajia.

Väylän 11 saarekkeessa, keskellä kenttäaluetta, erottuu Långstrandin tilakeskus, kentän perustajan Hilding Nybergin kotitila. ”Pitkäranta” näkyi maastossa runsas sata vuotta sitten, jolloin Tavastfjärdenin lahti ulottui Picadilly-kioskille asti. Tilan keltainen rakennus on vanhaa rakennuskantaa, joka yhtenä harvoista säilyi Neuvostoliiton vuokra-ajan jälkeen. Väylille 16–18 näkyvä iso lampi syntyi patoamalla vuonna 1970. Vanha Peura päättyy korkealta avattavaan parkolmoseen, josta on upeat näkymät klubitalon suuntaan.

Porkkala-kentän ykkösväylä on parenteesin aikaisen ampumaradan paikkeilla. Hilding Nybergin raivatessa hiihtokeskuksen rinteitä, siellä olleet puut olivat täynnä ammusten sirpaleita. Kentän alueella näkyy myös useita jääkauden aikaisia siirtolohkareita ja niistä otettiin kiviä kylän talojen perustuksiin. 

Vaihtelevamaastoinen kenttä tuo lisää haastetta pelaajille, mutta pääosin leveillä väylillä on helppo pysyä. Viime vuosina Porkkala-kentällä on pelattu kovatasoisiakin kilpailuja, ja palaute on ollut positiivista erityisesti kentän kunnon suhteen.

Sen ensimmäinen väylä on klubitalon vierestä starttaava parkolmonen, jatkuen kahdella metsäisessä maastossa sijaitsevalla väylällä, kunnes peliareena aukeaa avaraan, tasaiseen peltomaisemaan. Kakkosväylän greenin vasemmalla puolella on vanha kivenlouhintapaikka. Väylät 6-12 pelataan vesistöjen vieressä tasaisella maastolla leveillä väylillä, jossa etuysin jälkeen taukokioski Piccadilly palvelee pelaajia. Väylästä 13 eteenpäin korkeuserot tuovat lisähaastetta peliin ja jokainen lyönti kannattaa suunnitella.

Väylälle 14 kuljetaan ikivanhaa kylätietä pitkin ja sen varrella oleva kalliopohja on vieraan vallan panssarivaunujen siloittama. Väylän avaus lyödään kalliolouhinnasta syntyneen altaan yli. Erikoiselle paikalle suunniteltiin jopa aaltoallasta surfareille. Porkkalan kierroksen viimeistelee upea parkolmonen, jonka korkealla sijaitsevalla lyöntipaikalla kannattaa hetki nauttia upeista maisemista.Peuramaan sijainti meren rannassa rikastuttaa lintulajien määrää ja se näkyy sekä kuuluu. Alueella on myös runsaasti sinne aikoinaan sijoitettuja valkohäntäpeuroja, kuusipeuroja sekä kauriita ja niitä saa usein ihastella kierroksen aikana.

Peuramaa Golfin oma 30 vuotishistoria sisältää monia käänteitä, joiden johdosta yhtiövastike ja vuosipelioikeus ovat palvelutarjontaan nähden Suomen edullisimmat. Kaksi erilaista 18-reikäistä kenttää, par 3 -kenttä, iso range ja hyvät lähipelin harjoitusalueet ja sijainti alle 30 min ajomatkan päässä Helsingistä kertovat, että täällä saat rahoillesi vastinetta. Välitön tunnelma, aktiivinen toiminta ja hyvät palvelut on räätälöity kaikentasoisille pelaajille, tervetuloa!

Vieritä ylös