Kentät

Lisätietoa Peuramaa Golfin kentistä.


​​​​​​​


Yleisesittely ja alueen historia​​​​​​​

Peuramaa Golf tunnetaan siitä, että sinne on vieraspelaajakin lämpimästi tervetullut. Välitön tunnelma kulkee perintönä kentän alkuvuosista – niin moni on tullut jäädäkseen.

Golfkenttä sijaitsee entisen merenpohjan päällä Porkkalassa alueella, joka kuhisee historiaa. Porkkalan parenteesi – Neuvostoliitolle vuosiksi 1944–1956 luovutettu alue oli raskas myönnytys Suomelta rauhan ehtona ja vieraan vallan jäljet näkyvät edelleen alueella. Itämeri on kapeimmillaan juuri Porkkalan kohdalla ja siksi alue on aina ollut sotilaallisesti merkittävä. Peuramaan korkea huippu sekä meren läheisyys saavat usein sadesäät kiertämään kauempaa. Kentän sijainti mereen nähden vaikuttaa myöskin lämpötiloihin, etenkin syksymmällä kun meri pitää rannikkoa hieman lämpimämpänä kuin sisämaata ja siten pidentää hieman golfkautta. Peuramaalla on jo pitkään järjestetty isoja kilpailuja, esimerkiksi Finnish Tour-osakilpailuja ja finaaleja, molemmilla kentillä.

Kummatkin kentät, Vanha Peura sekä Porkkala, ohittavat taukokioski Piccadillyn kahdesti. Vesipisteitä löytyy rangelta, klubitalon parkkipaikalta, klubitalon alakerrasta sekä alaoven ulkopuolelta, Porkkala 3/Vanha Peura 16, Taukokioski Piccadillyltä sekä Porkkala 10. Vessoja löytyy rangelta, klubitalosta, Porkkala 3, Piccadillyltä sekä Porkkala 12. Peuramaalla on mainiot pysäköintimahdollisuudet, asfaltoituja parkkiruutuja on yhteensä 300. Puttigreenin ja parkkipaikan välistä löytyy pelivarusteiden pesupaikka. Klubitalon koillispuolelta, golfautojen pysäköintipaikalta, löytyy mailapesuri.

Kartta Peuramaa Golfin alueesta, mukana siirtymätiet ja muut hyödylliset sijainnit.