Kenttäetiketti pelaajille

Kuinka voit vaikuttaa pelaajana kentän kuntoon ja fiilikseen!


Greenit

- Alastulojäljet pitää korjata. Greenihaarukka on ehdoton vakiovaruste pelaajille. Klubitalon caddiemasterin tiskillä on jaossa ilmaiseksi greenihaarukkoja jotka ajavat asiansa.

- Palloja ei saa nostaa kupista vetämällä lippua ylös, koska reiän reunat rikkoutuvat

- Kärryt ja bägit eivät tietenkään kuulu greeneille. Jätetään ne hyvän etäisyyden päähän, kohti tulevan tiiboksin kulkusuuntaa.


Bunkkerit

- Bunkkerit on haravoitava siellä käymisen jälkeen ja harava jätettävä reunan myötäisesti bunkkerin sisään, siten että se ei häiritse kentänhoitoa tai seuraavan pelaajan peliä. Ks. alla kuva


Väylät


- Divottien jälket on korjattava aina. Pitäkää huoli, että irronnut ruoho tampataan hyvin takaisin maaperään, jotta se lähtisi uudelleen kasvamaan. Väylät eivät pysy kunnossa, ellei jokainen huolehdi omista pelijäljistään.

- Kulkuopasteita, narulla suljettuja alueita ja muita kentänhoidon opasteita on noudatettava.


Tiiboksit


- Kärryt ja golfautot eivät kuulu tiiboksiin.

- Kaikki rikki menneet tiit kuuluvat tiikuppiin.

- Roskat roskikseen, pullot pulloroskikseen. Meillä on syvät roskikset jotka "täyttyvät" nopeasti sen takia, että pulloja ja roskia ei työnnetä kunnolla roskikseen, eli pienellä työnnöllä saadaan mahtumaan roskiksiin enemmän tavaraa.

Autot


- Meillä on 20 golfautoa, jotka voi varata caddiemasterin kautta

- Golfautoissamme on GPS järjestelmä ja ajoa on rajoitettu kentän suojelemiseksi.

- Vuokraaja on vastuussa ja korvausvelvollinen golfauton kaikista vahingoista sekä kentälle aiheutetuista vahingoista sekä kentälle aiheutetuista vahingoista. Vuokraajan omavastuu golfautoon kohdistuneisiin vahinkoihin on 1500€.

- Golfautoa ei saa ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena eikä antaa toiselle alkoholin vaikutuksen alaisena olevalle.

- Alle 15-vuotias ei saa ajaa tai vuokrata autoa.

- Auton avain palautetaan klubitalon aukioloaikojen aikana kierroksen jälkeen välittömästi caddiemasterille. Mikäli klubitalo on mennyt kiinni, auton avain palautetaan välittömästi klubitalon terassin alapuolella olevaan postilaatikkoon. Kadonneesta avaimesta pelaajaa veloitetaan 80€

- Mikäli golfauton vuokrauksen ehtoja rikotaan pelaajan ajo-oikeus päättyy välittömästi. Vuokraaja saa loppukauden mittaisen ajo- sekä vuokrauskiellon ja on korvausvelvollinen kaikista vahingoista.


Range

- Rangella palloja saa lyödä AINOASTAAN matolta. Henkilökunnalla on oikeus poistaa pelaaja rangelta, joka ei ohjeita noudata.

- Rangen lyönnit suunnataan pois Pikku Peuralta päin, jos kuitenkin vahinko sattuu niin FORE-huuto kuuluu etikettiin myös rangella.


Pikku Peura

- Lyönti AINOASTAAN matolta.

- Normaali golfetiketti toteutuu myös meidän Par 3 kentällä. Alastulojäljet korjataan, bunkkerit haravoidaan jne.

- Golfpalloina toimii ainoastaan oikeat pallot, rangepallot kuuluvat rangelle


Ilmoittautuminen

- Pelaajien tulee ilmoittautua caddiemasterille hyvissä ajoin, vähintään 10 min. ennen lähtöaikaa.

- Kaikkien pelaajien on tultava vahvistamaan itsensä saapuneeksi caddiemasterin kautta.

Olemme lisänneet valvontaa kentillä sekä klubitalolla lisääntyneiden pelioikeuksien väärinkäyttöjen vuoksi, ja ottaneet "varauksen vahvistus" -vaihtoehdon WiseGolfin applikaatiossa pois. Toivottavasti jatkossa pääsemme tilanteeseen, jossa voimme ottaa sen takaisin GPS -toiminnon kanssa uudestaan, mahdollistaen nopean pelaamisen aloituksen. Toistaiseksi menemme kuitenkin ns. "vanhan tavan" mukaan, jossa pelaaja tulee ajoissa ilmoittautumaan ennen tiiaikaansa.

Meistä on aina hienoa nähdä teidät ja toivottaa teille erinomaista kierrosta!


Pukeutuminen

Vanha Peura ja Porkkala kentillä edellytämme siistiä ja asiallista pukeutumista.


Varusteet

Jokaisella pelaajalla tulee olla omat varusteet. Golfbägi, mailat, griinihaarukka, merkkausnasta ja pallot. Varusteita myydään ja vuokrataan pro shopista.


Valvonta

Golfkeskuksessamme suoritetaan valvontaa niin pitkillä kentillä kuin myös Par 3 kentällä ja harjoitusalueilla.


Muuta muistutettavaa:

- Kentänhoidolla on etuajo-oikeus klo 6-8 aikaan aamuisin

- Henkilökunnalla on oikeus antaa pelaajalle varoitus ja poistaa kentältä, mikäli golfetikettiä ei noudateta.


Paljon - joillekin toki itsestäänselvää - tietoa, joka on kuitenkin kullan arvoista! Pidetään kentästämme YHDESSÄ hyvää huolta!


Unohtamatta hyvää ja kunnioittavaä käytös pelikavereita -että henkilökuntaa kohtaan. Golffarit tunnetaan kauniista käytöstavoistaan ja etiketistään. Ollaan maineemme mukaisia! Peuramaalla on aina ollut hieno moikkaamis-kulttuuri, kiitos teille siitä. Moikataan kun tavataan ;)