Vanha Peura avataan perjantaina 21.4. - ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 19.4. klo 12.00

Vanha Peura avataan pelioikeudella ja pelilipuilla pelaaville perjantaina 21.4. klo 10.00. Ajanvaraus Vanhalle Peuralle avataan WiseGolfissa huomenna keskiviikkona 19.4. klo 12.00. Lähtöaikoja on varattavissa klo 10.00-18.50 välisenä aikana. Vanha Peura avautuu kaikille pelaajille lauantaina 22.4.

Vanhalla Peuralla on talvigriinit käytössä väylillä 5 ja 17. Kentänhoidon terveisissä kentillä tehtävistä toimenpiteistä tarkemmin.

Vanhan Peuran avautuessa Peuramaa Golfissa on kaikki kentät ja harjoittelualueet avoinna. Pikku Peura avattiin pääsiäiseksi ja Porkkala torstaina 13.4. Range ja lähipeliharjoittelualueet ovat myös avoinna.

Autot ovat nyt myös käytettävissä.

WiseGolfin ajanvarausohjeet löytyvät klikkaamalla tästä.

Kentänhoidon terveiset

Kerta rysäyksellä tullut kevät toi mukanaan kiireet. Pikku Peura saatiin auki pääsiäiseksi ja Porkkala puoli viikkoa myöhemmin. Vanha Peura aukeaa perjantaina 21.4. Kenttien kunnosta on tullut positiivista palautetta, mutta työtä on vielä todella paljon edessä.

Väylien pystyleikkuu on saatu päätökseen leikkuun osalta ja nyt keräämme muiden töiden ohella leikkuujätettä karheikkojen reunoilta pois. Karheikkojen harjaaminen aloitetaan piakkoin, jotta saadaan heinää nostettua ylös ja kasvualustan pintaan hieman ilmaa. Tätä työtä pyritään tekemään mahdollisimman paljon ennen mahdollisia luonnon sateita. Varsinaiset leikkuut on aloitettu väylien osalta ja tarpeen mukaan niitä aloitetaan pian muillakin pelialueilla. Kastelujärjestelmä käynnistettiin jo viikko sitten, joka on tuulisen ja aurinkoisen sään takia ollut kultaakin arvokkaampi asia.

Lannoitukset ollaan jo tietyille pelialueille saatu tehtyä ja seuraavaksi otetaan käsittelyyn väylät. Koska väylille on pystyleikkuu jo saatu tehtyä, tullaan niille levittämään kalkkia maan pH:n nostamiseksi. Työ tehdään 18.4., jonka jälkeen niille aletaan antamaan muita ravinteita ruiskuttamalla.

Kauden edetessä ja kilpailukalenterin sen salliessa joitakin lyöntipaikkoja laitetaan harson alle. Lyöntipaikat ovat kylvetty viime syksynä ja uudelleen tänä keväänä, mutta heikon kastelujärjestelmän peittävyyden takia kylvöjen onnistumisessa on haasteita. Toki kulutus vaikeuttaa sitä entisestään. Harso estää kulutuksen, pitää kosteutta ja nostaa maan lämpötilaa. Näillä eväillä saadaan lyöntipaikkojakin parempaan kuntoon kauden edetessä. Sama toimenpide tullaan tekemään harjoistualueelle heti kun aikataulu sen mahdollistaa. Harjoitusalueet tulevat olemaan hetken aikaa pois pelaajien käytöstä ja tulemme ilmoittamaan aikataulusta erikseen.

Työt eivät tähän lopu. Kentän varustelu on vielä vaiheessa ja sitä jatketaan yöpakkasten poistuttua lopullisesti. Kauden edetessä kentälle asennetaan etäisyyspaalut (kuva alla), jotka ovat yhtenäisiä uuden teemerkkien ja broken tee -roskalaatikoiden kanssa. Paalut tullaan asentamaan maahan ”holkeilla”, jotta paalun aluetta on helppo hoitaa ja se palautuu aina tismalleen samaan kohtaan takaisin. Nämä kaikki asiat vievät kentänhoidolta aikaa, joten ihan kaikkia haluttuja asioita ei kerralla saada tehtyä.

Bunkkereiden kunnostus aloitettiin jo viime syksynä. Bunkkerien reunat siistittiin ja hiekan määrä tarkistetaan. Viime syksynä tehtiin yli puolet Vanhan Peuran bunkkereista. Työ on kesken ja sitäkin tullaan jatkamaan kevään edetessä. Vanha Peura tehdään valmiiksi, jonka jälkeen siirrytään Porkkalan kautta Pikku Peuralle ja harjoitusalueille.

Vanhan Peuran väylällä viisi uusitaan rikkoutunut viheriökastelu vastaamaan paremmin alueen tarpeita. Aiemmin kaikki sadettimet toimivat samanaikaisesti eikä niitä pystynyt erikseen ohjaamaan. Nyt lisätään sadettimien määrää ja jokaiselle sadettimelle tulee oma ohjaus, jonka ansiosta aluetta pystyy kastelemaan tehokkaammin. Jatkossa kastelu kattaa myös tien ja griinin välissä olevan alueen.

Talvigriinit on Vanhalla Peuralla käytössä väylillä 5 ja 17. Väylää viisi pelataan talviviheriöille kunnes kastelujärjestelmän muutostöiden mahdollistama parempi kastelupeittävyys parantaa viheriön pelattavuutta riittävästi. Väylä 17:n viheriöalue on varjossa ja näin ollen kasvu ei ole yhtä pitkällä kuin muilla viheriöillä.

Kentänhoidossa on aloittanut ja tulee aloittamaan paljon kentänhoidon ensikertalaisia. Heitä on opastettu miten kentällä toimitaan, mutta kiireiden keskellä ajatuskatkoksia saattaa tapahtua, joten malttia ja ymmärrystä pelaajien puolelle.

Hyvää pelikautta kaikille!

Peuramaan kentänhoitajat

Kuva 1:Etäisyyspaalut

Kuva 2: Vanhan Peuran väylän 5 kastelutyöt