Kentän talvikunnossapito ja kuinka voin pelaajana vaikuttaa siihen

Greenit - golfkentän tärkein osa? Miten pidetään yhdessä huolta tasaisista ja hienoista pelipinnoista, ympäri vuoden?

Greenit ovat leimattu usein golfyhteisöissä golfkentän tärkeimmäksi osaksi. Niihin menee aina eniten kentänhoidon työtunteja sekä rahaa. Greeni on koko ajan kovan stressin alla, keskimäärin yksi pelaaja ottaa noin 100 askelta per greeni. Kesän aikana greeneille suoritetaan myös leikkuut ja jyräykset joka aamu, kaikkia lukemattomia muita työvaiheita unohtamatta! Leikkuukorkeus on kesällä 2,50mm ja se nostetaan kevääksi ja syksyksi.

Emme tiedä syytä, mutta greeneillä on koko ajan lisää ja lisää korjaamattomia alastulojälkiä sekä divotteja. Alastulojäljet ovat aina pakko korjata! Greenin pinta kuuluu olla virheetön ja tasainen, alastulojäljet tekevät siitä epätasaisen. Pitkään korjaamattomaksi jätetyt alastulojäljet, tai jäljet jotka syntyvät kasvukauden ulkopuolella (kevät ja syksy) ovat todella suuri riski kasvitaudin leviämiseen ja huonoon greenin pintaan. Golfin etikettiin kuuluu, että pelaaja korjaa jälkensä ja käsittelee greeniä varoen. Oli kyseessä sitten minkä kuntoinen tai kokoinen greeni. Vaikka greenin kunto olisi huono, on se silti tasainen kunnes se saadaan elvytettyä, älä siis unohda korjata jälkiäsi vaikka ruohoa ei olisi.

Harmillisesti greeneiltä on myös löytynyt divotteja, eli lyönnistä syntyneitä kuoppia. Oli kyseessä mikä tahansa greeni, pallo dropataan ilman rangaistusta 1-2 mailanmittaa greenistä! Peuramaalla on yksi varagreeni, jossa täysin samat säännöt pätevät kuin kentän muilla greeneillä, eli väärältä greeniltä ei ikinä lyödä. Greeniin jääneen divotin korjaaminen vie turhaa aikaa ja resursseja, ja häiritsee ennen kaikkea seuraavien pelaajien peliä valtavasti ja pitkään.

Syksyllä ja keväällä kenttä voi olla jäässä aamuisin tai pitkälle aamupäivään. Jäisellä kentällä liikkuminen on ehdottomasti kielletty! Koskee sekä kävellen että autolla. Kun nurmi on sula eli ”tavallisessa muodossa”, se taipuu jalan tai renkaan alla ja palaa samaan muotoon. Kun nurmi on jäässä, se katkeaa paineen alla ja kuolee. Jalanjäljet ja renkaanjäljet ”palavat” ruohoon ja jälki voi jäädä jopa koko kaudeksi. Parhaiten tämän näkee pidemmässä ruohossa, mutta pahimmiten se tekee tuhoa lyhyeksi leikatuilla alueilla, varsinkin greeneillä.

Pelaaja joka ei korjaa jälkiään tai tekee tuhoa kentälle voidaan poistaa kentältä. Muistutetaan toisiamme ja pidetään kentät yhdessä hyvässä kunnossa! Yllä mainitut kolme etikettiä ovat erittäin tärkeitä syksyllä ja keväällä, mutta tekevät myös tuhoa kentälle sekä vaikeuttaa pelejä keskikesällä.

Vanha Peura suljetaan ennen Porkkalaa tänä kautena, jotta saamme sen prepattua talvihorrokselle mahdollisimman hyvin! Haluamme mahdollistaa näin mahdollisimman hyvän kevätkentän pelaajille.


Peuramaalla nähdään!